New York

Bushwick Art Party!

Bushwick 1

DSC_3344Bushwick 3

 

Scroll down for the English version…

I helgen är det ”open studios” i Bushwick, det innebär att otalet konstnärsateljéer är öppna för allmänheten och nejden kommer vara en enda stor folkfest.  Gå dit!  För konsten förstås, och folkfesten så klart, men även för graffitikonstnärerna som flyttar ut på gatan, för den ypperliga ”people watching” som bjuds, för att äta brunch i solen och för att tappa bort dig i härligt sjaviga industribyggnader samt för ta en öl bland orakade hipsters och posers.  Förra året var det så kul att jag mer eller mindre bodde kvar i kvarteret över helgen.

Bushwick 7Bushwick 2

Börja med att gå till en av ställena som delar ut kartor till festivalens mesta lockelser, därifrån kan du lätt traska runt och ta in spektaklet.  Här finner du mer info:

http://artsinbushwick.org/bos-2015-hubs/

Det hela går av stapeln på fredag med en stor fest på Be Electric Studios, 17.00 till midnatt, 1298 Willoughby Ave.  Därefter håller de flesta ateljéer öppet från 12.00 till 19.00 lördag och söndag.  Käka lunch på Roberta’s Pizza om du har tur nog att få ett bord, ta en fika på skönt nötta Fine & Raw som även är en chokladfabrik, kläm in dig på uteterrassen hos Montana’s Trail House och beställ en eftermiddagscocktail, stället ligger precis där St. Nicholas Ave möter Troutman St, epicentrum för detta kaotiska ”pop-up-nöjesfält”.  Träffa nya vänner, upptäck nya favorittillhåll, köp konst vetja!

Bushwick 9

This weekend is the annual Open Studios Bushwick, which means exactly that: open art studios and one giant blockparty.  Don’t miss it!  For the art of course, and the festivities obviously, but also for the graffiti artists that take to the streets and for the first rate people watching.  Go there to eat brunch, to get lost in the industrial-chic warehouse buildings and to grab a beer among unshaven hipsters and posers.  Last year was so much fun that I more or less moved into the neighborhood for the weekend.

Bushwick 8DSC_3348

Begin by stopping by one of the outposts that hands out festival maps, from there you can easily walk around and take in the spectacle.  Get more info here:

http://artsinbushwick.org/bos-2015-hubs/

It all starts on Friday with a launch party at Be Electric Studios, 5 pm to midnight, 1298 Willoughby Ave.  Most studios will keep open from noon to 7 pm Saturday and Sunday.  Eat lunch at Roberta’s Pizza if you’re lucky enough to snag a table, grab a cup of joe at the wonderfully unpretentious Fine & Raw which is also a chocolate factory, squeeze in on the outdoor patio at Montana’s Trail House and order an afternoon cocktail, the place is just where St. Nicholas Ave meets Troutman St, at the vortex of this ”pop-up amusement park”.  Meet new friends, discover new favorite hang outs, buy some art while you’re at it!

Bushwick 5

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Bushwick Art Party!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Detta inlägg postades i art, Brooklyn, Bushwick, Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, konst, Local, Mat, Modern art, Modern konst, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *