New York

Java!

Scroll down for the English version…

Abraco 1

Abraço är en hemlig klubb, fast den är öppen för allt och alla.  Om du går utmed 7th Street i East Village kanske du snubblar över den, oftast är det kö utanför.  Här hänger en klunga stammisar, en och annan förbipasserande flanör samt dem som vet att Abraço serverar stans bästa java; Etsy-chica flickor, vardagslediga pappor med kids i barnvagn, konststuderande, designproffs, startup-biljonärer, grannen med hund i koppel, alla klämmer de in sig till den minimala disken i det trånga kaféet som inte har några sittplatser, förutom bänken utanför på trottoaren, och den är förmodligen redan upptagen.  En skylt på väggen annonserar ”free hi-fi”, ägarna spelar för det mesta kultförklarade vinyl plattor.  Det är hemma-hos-puttrigt, bakom en glasmonter ligger allehanda godsaker uppradade, små utsökta mackor, hembakta mjuka kakor, frittata och en beroendeframkallande, knaprig cookie med soltorkade oliver, ja du läste rätt, en söt-salt kaka som smakar tiptop med en isad latte.  Kanske ses vi där en solig tisdagseftermiddag.  Men kom inte för sent, Abraço stänger kl. 17, och försök inte beställa din fika med soyamjölk, lätt- eller mandel-dito, här är det gräddig vanlig mjölk som gäller.

Abraco

Abraço is a secret society, though it’s open for everyone.  If you wander across 7th Street in the East Village you might stumble upon it, there’s usually a line out the door.  This is where you’ll find a cluster of regulars, one or two passersby and those who know that Abraço makes this city’s best cup of joe; Etsy-chic chicks, stay-at-home dads with kids in strollers, art students, design pros, start-up billionaires, the neighbor with his dog on a leash, they all squeeze in to the impossibly small coffee bar in the crammed café that doesn’t have any seats, apart from the sidewalk bench which will most likely be taken anyway.  A sign on the wall advertises ”free hi-fi”, the owners like to play old vinyl.  It’s quaint like at your grandma’s country place, fabulous little snacks are showcased behind glass, home baked goods, sandwiches, frittatas and an addictive, crunchy cookie with sun-dried olives, yup, that’s right, a savory-sweet cookie that goes really well with an iced latte.  Maybe we’ll run into each other there on a sunny Tuesday afternoon.  Just don’t come late, Abraço closes at 5 pm and don’t even think about ordering your coffee with soy, non-fat or almond milk, Abraço is all about creamy whole milk.

 

86 East 7th Street

www.abraconyc.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Java!, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Detta inlägg postades i Coffee, Do as the locals, Eat, Fika, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *