New York

Bästa ostronstället ligger på vattnet/The best oyster bar is on the water

Grand Bansk 1

Största träbåten i New York är också stadens garanterat mest trivsamma ostronbar.  Mollusker, vitt vin, kanske en cocktail och en lobster roll.  Solnedgång, svalka, ett lätt kluckande, guppande och en känsla av att vara på semester.  Sherman Zwicker heter den handbyggda fiskebåten från 1942, den enda i sitt slag som faktiskt finns kvar, en gång i tiden trålade den efter torsk utmed östamerikas norra kust.  Numera heter den Grand Banks och har trollats om till en chic utomhusbar.  Lite som att kryssa runt St. Barth’s, fast mitt på Manhattan.  Det kan bli trångt, det kan ta lång tid att få bord, det är inte optimalt att trippa runt i höga klackar men det är schuckert när den där ishinken med välkylt ”sprattelvatten” aka skumpa, hamnar på bordet.  Då har i varje fall inte jag bråttom härifrån.

Grand Banks 3

The largest wooden vessel in New York is also, hands down, this city’s most delightful oyster bar.  Mollusks, white wine, perhaps a cocktail and a lobster roll.  Sunset, a cool breeze, a slight clucking, rocking and that vacay feeling.  Sherman Zwicker is the name of this hand built fishing boat from 1942, the only one of its kind that actually remains, back in the day it traded cod up and down the northeastern coast of America.  These days it’s called the Grand Banks and has been reinvented as a chic outdoor bar.  A bit like cruising around St. Barth’s, only in Manhattan. It can get crowded, the wait for a table can take forever, it’s not optimal to traipse around in heels, but it’s perfectly marvelous once that ice bucket with a bottle of well-chilled bubbly arrives at the table.  Then I’m in no hurry to leave this place.

Grand Banks

Hudson River Park’s Pier 25, cross streets: North Moore & West Street.  Monday thru Thursday: 3pm to 12am.  Friday thru Sunday: 11am to 12am

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Mat, New York, Non-tourist, Ostron, Oysters, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *