New York

The Mermaid Parade

I morgon, kl 13 smäller det ute på Coney Island, då går den 32:a Mermaid Parade av stapeln, en konstparad i sjöjungfruns tecken med ca 3 000 medverkande som klär ut sig till havsnymfer, Kung Neptun och allsköns alg-svajjiga, snäck-snirkliga väsen som hämtat inspiration från havet.  Kung och drottning för årets begivenhet är Mat Fraser, känd från American Horror Story Freak Show, samt hans fru, skådespelerskan Julie Atlas Muz.  De kommer att avsluta paraden med att traska ut på stranden och ner i vattenbrynet för att på så vis inviga badsäsongen 2015.  Det är alltid galet, svettigt, trångt och underhållande.  Ta med kamera och solkräm!  Och var beredd på att armbågas med de 800 000 (!) andra åskådarna.

Paraden går österut utmed Surf Avenue, från West 21st Street till West 10th Street, där svänger den höger ett kvarter och fortsätter västerut på boardwalken.  Du kan traska med om du vill, skriv upp dig på www.coneyisland.com eller kom i tid och joina på plats, från kl 10 finns det personal där som skriver upp dig på listan.

 

It’s all happening tomorrow at 1 pm, out in Coney Island when the 32nd annual Mermaid Parade will take place.  It’s an arty parade of about 3000 participants who all get decked out as sea nymphs, King Neptune and all manner of seaweed-slippery, conch-curly spirits who have culled inspiration from the ocean.  The king and queen of this year’s extravaganza is Mat Fraser, you know him from American Horror Story Freak Show and his wife, the actress Julie Atlas Muz.  They will end the parade by stepping out onto the sand, into the water and thus ceremonially opening beach season 2015.  It’s always crazy, sweaty, crowded and entertaining.  Bring camera and sunscreen.  And be prepared to elbow your way around the 800 000 (!) other spectators.

The parade heads east along Surf Avenue, from West 21st Street to West 10th Street, where it turns right for a block and then proceeds west along the boardwalk.  You can join if you want, sign up at www.coneyisland.com or head out early and sign up at the event, there will be staff available from 10am to put your name on the list.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i art, Brooklyn, Do as the locals, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, mermaids, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *