New York

Java med jamare/Coffee with kitties

Anti-grumpy cat

Jorrå, USAs första katt-café öppnade på Lower East Side i våras och är precis som det låter, ett fik där du kan få dig en dos katt-gos med ditt koffein, ett ställe där katter fritt tassar runt inredningen.  I Asien har de funnits hur länge som helst, här i Amerika är det kinkigare med hälsovårdsmyndigheter som förståeligt nog inte vill att djur och mat hanteras på samma plats, något Meow Parlour har kommit ikring genom att öppna ett konditori runt hörnet där du plockar upp ditt kaffe samt, om du är lagd åt sötsaks hållet, ljuvligt goda macaroons (Ägarna driver Macaroon Parlour på St. Mark’s Place och bakar stans mest originella macaroons, väl värda en omväg om du är i de krokarna).  Men, kom inte hit oanmäld, boka tid på nätet först, annars blir du inte insläppt.  Meow Parlour ligger lite avsides på Hester Street, caféet har ett har ett stort skyltfönster där det oftast ligger katter och loungear.  Det bor en hund i samma kvarter, jag ser honom där titt som tätt med nosen tryckt mot fönstret, han vägrar gå därifrån trots att husse drar i honom.  En lustig syn.

Om du, liksom den där vovven inte kan slita dig från katterna går det utmärkt att ta hem dem, de är alla redo att adopteras.

Happy Jesus

 

Indeed, the country’s first cat café opened on the Lower East Side this past spring, it’s exactly what it sounds like, a coffee shop where you can get a dose of cat-canoodling with your caffeine, a place where cats roam freely around the interiors.  In Asia they’ve existed for a long time, here in the States it’s a little more complicated with health inspection folks who, understandably, don’t want food and animals to be handled in the same area, something Meow Parlour has dodged by opening a bakery around the corner where you pick up your coffee and, if you’ve got a sweet tooth, delectable macaroons (The owners also run Macaroon Parlour on St. Mark’s Place, they bake the city’s most original macaroons, well worth a detour should you find yourself in that neighborhood.)  Just don’t turn up unannounced, book an appointment online, otherwise you won’t be let in.  Meow Parlour is located a bit off the beaten track, on Hester Street, the café has a large shop window where the cats often lounge about.  There is a dog on the same block, I see him every so often, he’s usually got his nose pressed to the window, he refuses to leave, much to the dismay of his owner who tugs at him to no avail.  It’s a funny sight.

If you, like that puppy, can’t bear to leave the cats behind, you’re more than welcome to bring them all home, they’re all ready to be adopted.

46 Hester Street, meowparlour.com

DSC_2365

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Java med jamare/Coffee with kitties, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
Detta inlägg postades i cats, Coffee, Do as the locals, Eat, Fika, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, katter, Local, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *