New York

New Yorks glassigaste ställe/New Yorks creamiest icy treats

IMG_8012

”Heat advisory” två dagar i rad, det betyder att amerikanska versionen av SMHI varnar för temperaturer som stiger uppemot 40 grader och det är hög luftfuktighet.  Att hitta svalka där hemma är som att leta efter den heliga Graalen, AC:en flämtar, fläkten går på högvarv, katten ligger raklång på badrumskaklet och drömmer om vinterkyla.  Plötsligt kommer jag på att det öppnat en ny glassbutik på en gudsförgäten del av East Broadway, där gatan tömmer ut i ett ruffigt ingenmansland.  Ice & Vice är ett experimentellt hål-i-väggen , glöm vanilj, choklad och jordgubbe, här finner du konstfulla smaker såsom Three Little Pigs, med saltad karamell, baconsmör och baconpralin samt Movie Night som förstås innehåller popcorn, rostade russin och mörk choklad i ett försök att efterapa de klassiska filmtillbehören popcorn och godis.  Den nuvarande kiosvältaren heter Happy Panda och är gjord på rött ris, kokosmjölk och två sorters kanel.  Du fattar…Ice & Vice är glassbranschens Sex Pistols, anarkistiska och underhållande.  Styr genast kosan hit och prova själv, det är väl värt omvägen!

IMG_8010

 

Photo bomb version

Heat advisory two days in a row means that the National Weather Service warns us temperatures will hit close to 100 degrees and the humidity is at an all time high.  Finding a modicum of coolness in this home of mine is like searching for the holy grail, the AC sputters, the fan is wheezing and the cat is loafing on the bathroom tile dreaming of winter chills.  Suddenly I remember that there’s a new ice cream joint on a godforsaken part of East Broadway, where the street empties out in a rough and tumble Nomansland.  Ice & Vice is an experimental hole-in-the-wall, forget vanilla, chocolate and strawberry, this is where you’ll find artful flavors like Three Little Pigs, with salted caramel, bacon butter and bacon praline as well as Movie Night that of course is made with popcorn, roasted raisins and dark chocolate in an attempt to mimic that classic film snack popcorn and Raisinets.  This week’s biggest seller is Happy Panda, it contains red rice, coconut milk and two varieties of cinnamon.  You get the idea…Ice & Vice is the Sex Pistols of the ice cream world, anarchistic and entertaining.  Go take a look for yourself, it’s well worth a detour.

221 East Broadway

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
New Yorks glassigaste ställe/New Yorks creamiest icy treats, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Detta inlägg postades i Do as the locals, Eat, Glass, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Ice Cream, Local, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *