New York

Four Horsemen, en ny vinbar/a new wine bar

horsemen

Apokalypsens fyra ryttare har anlänt i Williamsburg i form av en ny vinbar som heter just The Four Horsemen.  Den ägs och drivs av James Murphy, geniet bakom LCD Soundsystem.  Det betyder inte att detta är en dans-punk-eletronica-armageddon bar, det är ett städat, vuxet ställe som vill att du ska bekanta dig närmare med naturviner.  Murphy själv var en öl och bourbon kille tills någon trugade på honom ett glas orange vin (ja, du läste rätt, det är i princip ett vitt vin som är gjort med rejäl skalmaceration, framställt såsom man gör röda viner, vilket ger det en orange ton och en mer komplex, ibland mer tanninrik smak.  Spännande som tusan och inte helt vanligt på vinmenyerna i stan), det var då polletten trillade ner och han började intressera sig för viner.  Han är dessutom en ganska kvalificerad matsnobb, så de fyra ryttarna serverar även trivsam plockmat.  Ibland kanske Murphy till och med spelar ”Daft Punk i sitt hus” (som i låten, wink wink!). Gå dit vetja!  Det ska jag göra i eftermiddag, det är en mulen måndag här, sådana dagar kräver mer än bara en fika.

Horsemen 1

The four horsemen of the apocalypse have arrived in Williamsburg in the form of a new wine bar called exactly that, The Four Horsemen, owned and run by James Murphy, the genius behind LCD Soundsystem.  This does not make it a dance-punk-electronica-armageddon bar, it’s a perfectly orderly and grown up joint that wants you to get better acquainted with natural wines.  Murphy was a beer and bourbon kind of guy until someone put a glass of orange wine in his hand (Yup, you read that right, it’s a basically a white wine that is allowed to macerate a little longer with the white grape skins, sort of like making a red wine, which gives it an orange glint and a more complex, sometimes more tannin rich aroma.  Really exciting and not so common on the wine lists around town.), that was Murphy’s aha-moment and he started paying more attention to wine.  He’s also a bona fide food snob, so the Four Horsemen serves delightful snacks as well.  Sometimes Murphy might even ”play Daft Punk in his house” (As in the tune, wink wink!)  Go there!  That’s what I’m going to do this afternoon, it’s a gray Monday over here, those kind of days require more than just a cup of joe.

295 Grand Street, Williamsburg

 

Images courtesy Civilianglobe.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Brooklyn, Do as the locals, Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, The Big Apple, Tidningen RES, Vin, Wine den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *