New York

New York East

IMG_8185

Hemligheten med att bo i New York på heltid är just att ta sig därifrån med jämna mellanrum.  Luft, horisont, ett annat ljus, nya dofter och smaker.  Just det har jag hittat i Israel.  Det enda jag kanske inte funnit här är tillräckligt med sömn.  Om NY är staden som aldrig sover så är Tel Aviv definitivt metropolen som inte ens tar en tupplur.  Fullt ös, inga sorger.  Jag landade i lördags och har ännu inte hämtat andan, det finns för mycket att se och uppleva, folk är intensivt energiska, gästvänliga, nyfikna och generösa.  Medelhavet är badkarsvarmt, solen obarmhärtig och maten lika riklig som gatorna är kaotiska.  Jag har bott på tjusiga hotell där jag knappt hunnit skrynkla lakanen förrän det har varit dags att ta ett dopp i nästa pool eller springa till ytterligare ett möte, jag har druckit vassa drinkar på hemliga barer, sipprat espresso i världsklass, shoppat galet hippa hantverk och tappat bort mig bland historiska kvarter.  Mest av allt har jag förundrats över hur mångfacetterad och livlig Tel Aviv är.  Och nu när jag har spenderat dagen norr om storstaden, i Haifa och Akko kan jag äntligen börja smälta intrycken.  Häng med här så ska jag berätta om allt jag upptäckt. Jag återkommer i morgon eller dagen efter med en mer uttömmande rapport, nu ska jag faktiskt luta mig tillbaka och hämta krafter.

IMG_8176

The secret to living in New York full-time is to get out of there once in a while.  Fresh air, horizon, a different light, new smells and flavors.  This is exactly what I’ve found in Israel.  The only thing I might not have unearthed is enough shuteye.  If NY is the city that never sleeps, then Tel Aviv is definitely the metropolis that doesn’t even take a nap.  Full throttle, no sorrows.  I landed on Saturday and still haven’t caught my breath, there’s just too much to see and experience, people are intensely energetic, hospitable, inquisitive and generous.  The Mediterranean is a bathtub, the sun is merciless and the food as plentiful as the streets are chaotic.  I have stayed at swank hotels where I’ve hardly had time to rumple the sheets before it’s been time for a dip in yet another pool or before I’ve had to make a mad dash to some new meeting, I’ve knocked back inventive cocktails in hidden bars, sipped world class espresso in artful cafés, shopped crazy hip handicrafts and lost track of time in historic neighborhoods.  Most of all I’ve marveled at how multi-facetted and lively Tel Aviv is. And now that I’ve spent a day north of the the city, in Haifa and Akko, I can finally start digesting it all.  Stay tuned and I’ll tell you all about what I’ve found.  I’ll get back to you tomorrow or the day after with a complete report, right now I’m actually going to put my feet up and get some rest.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i beyond NY, Bortom NY, Israel, Resor, Tel Aviv, Travel, Utanför NY den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *