New York

Sommaren är inte över! Summer’s not over!

 

Brooklyn Bridge Park 1

Nästa helg är Labor Day weekend, det markerar det officiella slutet på sommaren, då är det lättsamma livet oåterkalleligen över, det är back to business och slut på det roliga.  Enligt etikettsboken kan vi stoppa undan alla vita kläder, de är tabu efter Labor Day.  Än har vi ett par dagar på oss att packa en picknick och slöa bort en eftermiddag på någon lagom gräsplätt.  Så se till att  ge dig ut i parken!  Greppa en pläd, rafsa ihop lämpligt sällskap, luta dig tillbaka på en av pirerna utmed Hudsonfloden, i Central Park eller i underbara, nymanikurerade och konstbeströdda Brooklyn Bridge Park.  Visst är det lätt att slinka in på den lokala bodegan och köpa en macka och en flaska vatten, men varför inte göra det lite festligare?  Titta förbi hos DiPalo (200 Grand St, hörnet Mott St) för att plocka ihop din matkrog, den episka, italienska delikatessbutiken säljer bästa prosciutton denna sida Atlanten, deras ostar är fenomenala, liksom oliverna, de otaliga salamikorvarna, brödet och bläckfisksalladen.  Om du är slug stannar du till i deras vinbutik vägg-i-vägg och smyger med en pava läskande pinot grigio, se bara till att snuten inte kommer på dig, det är ju trots allt förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker på offentliga platser.  En termos kan vara praktiskt för ändamålet.  Solnegången ser du bäst från Hudsonfloden men det är heller inte helt fel att bänka sig vid vattenbrynet i Williamsburg och se den drypa ner över Manhattan.

 

 

dipalo 2dipalo 1

Next weekend is Labor Day which of course marks the official end of the summer, that’s when the easy life is done with, it’s back to business and game over.  According to etiquette we can also put away the white clothes, they’re taboo after Labor Day.  We still have a few days left to pack a picnic and while away an afternoon on some random patch of greenery.  So get thyself to the park!  Grab a blanket, gather some appropriate company, lean back on one of the Hudson River piers, in Central Park or in the fabulous, freshly manicured and art filled Brooklyn Bridge Park.  Sure, it’s easy to stop at the local bodega and pick up a sandwich and a bottle of water but why not make it a bit more festive?  Drop by DiPalo’s (200 Grand St, corner of Mott St) to fill your food basket, the epic, Italian delicatessen supplies the best prosciutto this side of the Atlantic, their cheeses are phenomenal, just like the olives, the countless salamis, the bread and the seafood salad.  If you’re clever you’ll pass through their wine shop, next door, and smuggle along a bottle of juicy pinot grigio, just make sure the cops don’t catch you, it’s against the law to drink alcoholic beverages in public.  A thermos can come in handy for this purpose.  The sunset is best viewed from the Hudson, but it’s not half bad to take a seat along the water in Williamsburg and watch it dip down over Manhattan.

Brooklyn Bridge park 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Brooklyn, Do as the locals, Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *