New York

Utomhusdricka/Outdoor drinking

Stone St

Det är alltid fascinerande att kolla på folk, allra helst i Financial District där slipsarna fladdrar i eftermiddagsbrisen och viktighetsministrarna bröstar upp sig i skuggan av Wall Street.  På Stone Street, en liten anonym, bilfri gatstump, inklämd mellan charmiga småhus och vassa skyskrapor, där finns ett finfint ställe för en after work drink, eller varför inte en eftermiddagspilsner i solen, innan AW vimlet dyker upp?  Det känns lite som att ha landat någonstans i Tyskland eller Belgien, långbord och bänkar under tältade tak, chosefritt sånär som på de där slipsarna. Men dem är ju som sagt var kul att titta på!  Leta rätt på Pear Street, mellan Hanover Square och Coentis Alley, där finns ett antal krogar uppradade utmed norra sidan av gatan, Stone Street ligger parallellt med Pearl, precis bakom restaurangerna (Somliga av dem har ingång från bägge sidor). Här är det folkfest vid arbetsdagens slut.  Ulysses Folk House, Mad Dog & Beans, Adrienne’s Pizza Bar, Stone Street Tavern.  Lossa på slipsen och häng på i börssnacket.

Stone St 1

It’s always fascinating to look at people, even more so in the Financial District where ties flap in the afternoon breeze and pompous types flex their muscles in the shadow of Wall Street.  On Stone Street, an anonymous, pedestrian alley, wedged between quaint little houses and jagged skyscrapers, there’s a fine place for an after work drinkie, or why not an afternoon pilsner in the sun, before the after work crowd shows up?  It feels sort of like having landed somewhere in Germany or Belgium, long tables and benches under a tented roof, it’s easy going, save for those ties.  But you’re here to ogle them!  Find Pearl Street, between Hanover Square and Coentis Alley, there you’ll see a number of restaurants on the north side of the street, Stone Street runs parallel to Pearl, just behind those restaurants (Some of them have entrances from both sides.)  It’s a veritable party here at the end of the day.  Ulysses Folk House, Mad Dog & Beans, Adrienne’s Pizza bar, Stone Street Tavern.  Loosen that tie and join in the stock market-chat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i AW, Do as the locals, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *