New York

Mr. Fong’s cocktails

Fong 1

Nyaste, roligaste bar-fyndet är som hämtat ur en Edward Hopper målning: en hörnlokal, under en bro, med tunnelbanetåg som rasslar förbi och lyser upp ett mörkt kvarter i Chinatown.  Du kan nästan höra ensamheten som lurar bakom gardinerna i huset mittemot, det är inte svårt att plocka tristessen ur de flagnande fasaderna runtom.  Men stig in på Mr. Fong’s och lämna allt det där bakom dig.  Starka drinkar, en jukebox, billig öl och trevlig stämning.  Ägarna har med flit velat skapa en kvartersbar-miljö, skönt befriad från cocktail snobbism och slipstvång.  Att stället ligger avsides är ju hela poängen.  Mr. Fong, undrar du?  Det är hyresvärden.

FOng 2

My newest, bestest bar find looks like it’s taken straight out of an Edward Hopper painting: on a desolate a corner, under a bridge, with subway cars that rattle by and spread a bleak light across a dark Chinatown block.  You can almost hear the loneliness that lurks behind the curtains in the building across the street, it’s not hard to pick the ennui straight out of the surrounding, crumbling facades.  But step into Mr. Fong’s and forget about all that.  Strong drinks, a jukebox, cheap beer and a pleasant atmosphere.  The owners have purposely created a neighborhood bar milieu, wonderfully devoid of cocktail snobbism and dress codes.  That the place is out of the way is the whole point.  Mr. Fong, you wonder?  That’s the name of the landlord.

40 Market Street

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i AW, Chinatown, Cocktails, Do as the locals, Edward Hopper, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *