New York

My pizza odyssee

Lucali 3

Om du följer min blogg vet du att jag gjort en sport av att söka efter New Yorks bästa pizza.  Jag behöver inte leta längre.  Inte du heller, ta dig ut till Lucali i Carroll Gardens så ska du se vad jag menar.  Vedeldade mästerverk med superb tomatsås och den färskaste mozzarellan denna sida Atlanten.  Lucali ligger lite avigt till, att ta sig hit är som en vallfärd, orkar du inte gå finns det ju alltid Uber.  Stället tar för övrigt inte bordsbeställningar så du lär få vänta en stund, de har inget alkoholtillstånd så om du vill dricka annat än läskeblask bör du ta med dig eget, det finns en bodega på hörnet som säljer öl, vill du ha vin får du släpa med det från någon lämplig butik i grannskapet.  Heights Château till exempel på Atlantic Avenue har ett förträffligt utbud.  Lucali har en rar liten trädgård, har du tur får du bord där ute under ljusslingorna, omringad av blomster och yviga basilika plantor.  Skynda hit innan det blir för sent för att sitta utomhus.

Lucali 2

If you follow this blogg you know that I’ve made a sport of searching for New York’s best pizza.  I don’t have to look any longer.  Neither do you.  Get thyself out to Lucali in Carroll Gardens and you’ll see what I’m talking about.  Wood fired masterpieces with supreme tomato sauce and the freshest mozzarella this side of the Atlantic.  Lucali’s location isn’t optimal, getting here is like a pilgrimage, but if you don’t care to trek there’s always Uber.  This place doesn’t take reservations so you’ll be waiting a moment for your table, they don’t have a liquor license so if you want to drink anything other than soda pop you should bring your own, there’s a bodega on the corner that sells wine, if you want wine you’ll have to bring it from some neighborhood shop.  Heights Château for instance, on Atlantic Avenue, they’ve got a great selection.  Lucali has a sweet little garden in the back, if you’re lucky you’ll get a table out there, under the fairy lights, surrounded by potted flowers and bushy basil plants.  Hurry on over before it’s too late to eat outdoors.

575 Henry Street

Lucali 1

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Detta inlägg postades i Brooklyn, Do as the locals, Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, Non-tourist, Pizza, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *