New York

Pickle festival

Pickle_Boy copy 2

Pickles festival, det låter skumt, men vad är det för fel med att sjunga saltgurkans lov?!  Och alla andra picklade grönsakers lov, för den delen med, min favvo är okra.  På söndag återkommer den årliga, söt-salt-syrliga festivalen på Orchard Street, det brukar bli en livad tillställning som doftar ättika hela vägen till Canal Street.  Matstånd, livemusik, smakprov och den där kulinariska grejen som är nästan lika pervers som engelsmännens friterade Mars bars: friterad saltgurka.  Kl 12.00 till 17.00 på Orchard St mellan Houston och Delancey.

Bilden ovan är f.ö. en av mina favoriter, från en av dessa pickles festivaler för många år sedan.  Spiderman diggar saltgurka, hans syrra är för cool för att käka sånt.

 

 

Pickle festival, it sounds bizarre but there’s nothing wrong with giving the lowly gherkin a moment in the limelight, and while we’re at it we might as well shine a light on those other pickled veggies too, okra is my fave.  This Sunday the yearly festival of all things brined takes place on Orchard Street, it’s usually a lively affair with a vinegary smell wafting all the way to Canal Street.  Food vendors, live music, nibbles and that culinary oddity that is almost as perverse as the Brits’ fried Mars bars: deep fried pickles.  Noon to 5 pm on Orchard St between Houston and Delancey.

The picture about is from one of these pickle festival many years ago.  Spiderman is grooving on a pickle, his sister is way too cool to eat that stuff.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Do as the locals, Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X

2 thoughts on “Pickle festival

  1. argotnewyorksecrets Inläggsförfattare

   Men ni har väl balla festivaler också i Amsterdam? Poffertjes?! Genever?! Red Light Rijstaffel?!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *