New York

Udda, cool, användbar! Odd, cool, useful!

CASey 2

Det är lätt att missa Casey Rubber Stamps, den lilla ateljébutiken är en doldis som håller egendomliga öppettider.   ”We keep East Village artistic hours” står det att läsa på det hemma-knåpade visitkortet.  Casey, med dess plottrigt lortiga skyltfönster har funnits här i den röriga verkstaden i över tio år.

– Jag var en liten snorunge då, säger det charmanta butiksbiträdet som uppenbarligen är Stämpelmannens son.  Jag är nog fortfarande en liten snorunge enligt min far, pikar han till karln som gömmer sig bakom en trasslig hög med arbetsmaterial.

Här finns tusentals gummistämplar, retro-nostalgiska liksom moderna, tillverkade i äkta röd gummi och trä.  Verkstad väller liksom in i butiken, den är en fröjd av kreativt kaos, det känns härligt gammaldags dammigt, som om man skulle kunna finna en och annan raritet.  Och om du inte hittar det du letar efter kan du specialbeställa egenhändigt designade favoriter.  Ypperligt för alla er som vill skapa personliga julhälsningar, tack kort och födelsedagsdito.

Casey 3

It’s easy to miss Casey Rubber Stamps, the little atelier-shop seems to hide in plain sight, every other time I drop by it’s closed.  ”We keep East Village artistic hours” it says on the jiffy, homemade business card.  Casey, the wonderfully messy workshop with its cramped, dirty storefront has existed right here for over ten years.

”I was a little shit kid then”, says the perfectly charming shopkeep who is obviously Rubber Stamp Dude’s son.  ”I’m still a shit kid in my dad’s eyes, he quips to the man who is crouched by a tangled up pile of working material.

There are thousands of rubber stamps here, retro-nostalgic as well as modern, made of real red rubber and wood.  The workshop more or less spills over into the store, it’s a delightfully creative chaos, it feels old-world dusty, like you could stumble upon a few rarities.  And if you don’t find what you’re looking for you can always order custom designs.  Terrific for all of you who want to make personal holiday cards, thank you notes and birthday dittos.

322 East 11th Street
www.caseyrubberstamps.com

Casey 1

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i art, Do as the locals, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, konst, Local, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *