New York

Hotell huvudbry/Hotel headache

Times Square 1

Var ska jag bo i NYC?  Den frågan får jag konstant, den är inte helt lätt att svara på.  Det beror väl på hur fet plånboken är och vad man har för intressen.  Området kring Times Square är späckat med prisvärda hotell, av förklarliga skäl, för att platsen är en världens mesta sevärdheter, det finns dock inte en enda äkta New Yorkare som tycker det är trivsamt att promenera genom detta neonskimrande turistträsk.  Tingeltangel och t-shirtockrare, skumrasktyper och vilsekomna teaterbesökare, det finns för mycket osmakligt kring Times Square för att det ska vara roligt att vistas där.  Betänk då hur det skulle vara att bo där.  Inte speciellt spännande tippar jag.  Då är det roligare att leta sig till lugnare sidor av staden, uppe i Harlem hittar du gott om mysiga B&B alternativ, bortom Union Square finns The Inn on Irving, en chintzig dröm i mormorsrara toner, Chinatown kryllar av billiga, anonyma hotell som verkar catera till turister såväl som kinesiska vagabonder medan Upper East Side förstås lockar med tjusiga palats för fem-stjärnig sömn.  På livliga Lower East Side finner du ett antal party hotell; bland dem The Rivington, The Ludlow och det nyaste inslaget som öppnar idag, Indigo Hotel, med 293 rum samt krog, bar och pool på taket.  Mina egna favoriter?  Lyxiga, underbara The Mark på Upper East Side, chica Edition Hotel vid Madison Square Park, ombonade Crosby Street Hotel i SoHo, Greenwich Hotel i Tribeca samt Bowery Hotel, Lafayette House och lekfulla Jane Hotel med samma ägare.

 

Where should I stay in NYC?  I constantly get that question and it’s not completely easy to answer it.  It depends upon how fat your wallet is and what your interests are.  The area around Times Square is chock-a-block full of affordable hotels, for obvious reasons, because it’s one of the world’s most famous attractions, however, there isn’t one single true New Yorker who enjoys strolling through that neon-gleaming tourist swamp.  It’s honky-tonk and tacky, filled with dubious people and lost theatergoers, there’s just way too much unsavory stuff going on around Times Square for it to be fun to hang out there.  Imagine what it would be like to actually stay there?  Not all that riveting, is my guess.  It’s way more fun find your way to a quieter side of town, up in Harlem there are quite a few cozy B&B alternatives, beyond Union Square is The Inn on Irving, a chintzy dream in hues of granny-quaintness, Chinatown is teeming with cheap, anonymous hotels that seem to cater to tourists as well as itinerant Chinese people while the Upper East Side of course beckons with swank palaces for five-star sleep.  On the lively Lower East Side you’ll find a few party hotels, among them The Rivington, The Ludlow and the newest one, opening today, The Indigo Hotel, with 293 rooms as well as a restaurant, bar and pool on the roof.  My own favorites?  The luxurious, fabulous Mark on the Upper East Side, the chic New York Edition on the edge of Madison Square Park, the charming Crosby Street Hotel in SoHo, the Greenwich Hotel in Tribeca and finally the Bowery Hotel, the Lafayette House and the playful Jane Hotel, all with the same owner.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Detta inlägg postades i Hotel, New York, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *