New York

Thanksgiving Day Parade

This was shot in New York City on the Times Square  Nov. 25 2010. Thousands of people took part in the 84rd Macy's Thanksgiving Day parade which is featured with colossal balloons and beautiful floats.

I morgon är det Thanksgiving, USAs största högtid.  Flygplatser, riksvägar, tågstationer och bussdito sväller idag över av resenärer som armbågar sig hem till familj och barndomsminnen för att käka kalkon med alla dess accessoarer, somliga av dem smakligare än andra.  Sötpotatisgratäng med marshmallows?!  Nej tack.  Första tacksägelsedagen var 1621, den firades av 63 pilgrimer från England och 90 ”Native Americans” som tackade för den första skörden, de tackade även gud.  Numera tackar amerikanerna mest bara varandra, högtiden är inte knuten till någon speciell gud eller religion, det är det som är så fint, det är en helt sekulär högtid.

Här i New York går 89e Thanksgiving Day paraden av stapeln kl. 9 i morgon bitti, den startar vid 77e gatan och Central Park West och går nerför 6e avenyn till Macy’s (som sponsrar eventet) vid Herald Square på 34e gatan.  Över 10 000 personer, 12 marscherande orkestrar, 100 cheerleaders och dansare, 1 000 clowner, 30 gigantiska heliumballonger i form av Snobben, Pikachu, Hello Kitty & ko. medverkar tillsammans med Mariah Carey och många andra underhållare.  50 miljoner tittare kommer följa festligheterna från tevesoffan.

Om du vill se spektaklet på plats gäller det att vara ute i god tid för att pinka in revir utmed paradrutten.  Vill du hellre se den på avstånd går det bra att boka bord på Mandarin Oriental hotellet vid Columbus Circle där de serverar en kostsam, tjusig brunch långt ovan den kylslagna, knökfulla trottoaren.

This was shot in New York City on the Times Square  Nov. 25 2010. Thousands of people took part in the 84rd Macy's Thanksgiving Day parade which is featured with colossal balloons and beautiful floats. The Shrek balloon is now passing through the Times Square.

Tomorrow is Thanksgiving, the biggest holiday in the US.  Today airports, highways, train stations and bus-ditto are clogged with travelers who elbow their way home to family and childhood memories to eat turkey and all its trimmings, some of them more more appetizing than others.  Candied yams with marshmallows?!  No thanks.  The first Thanksgiving was 1621, it was celebrated by 63 pilgrims from England and 90 Native Americans who gave their thanks for the first harvest.  They also thanked God, these days Americans only thank each other, the holiday is not tied to any specific God or religion, that’s the beauty of it, it’s a totally secular holiday.

In New York the 89th Thanksgiving Day parade will begin at 9am tomorrow morning, it starts at 77th Street and Central Park West and continues down 6th Avenue to Macy’s (The events sponsor) at Herald Square and 34th Street.  Over 10 000 people, 12 marching bands, 100 cheerleaders and dancers, 1 000 clowns, 30 giant helium balloon in the shape of Snoopy, Pikachu, Hello Kitty & Co. participate together with Mariah Carey and many other performers.  50  million viewers will be watching the festivities from their couches.

If you want to watch the spectacle live you have to get a jump start and mark your spot along the parade route.  If you’d rather see it from a distance you can book at table at the Mandarin Oriental hotel at Columbus Circle where they serve a costly, tony brunch far above the chilly, crowded sidewalk.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Leksaker, New York, Thanksgiving, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *