New York

Sadelle’s bagels

Sadelles

Designer bagels bland designerbutikerna i SoHo.  Igår när det snöade som bäst trixade tunnelbanan, vilket den verkar göra varje söndag.  E-tåget smög sig downtown på F linjens spår, jag trodde jag var på väg hem, istället hamnade jag på Spring Street där jag klev av och muttrade något bitskt för att sedan bli nerstänkt av en förbipasserande bil som skvätte genom en grådaskig pöl när jag korsade Vandam Street.  Väl där tänkte jag att jag lika gärna kunde titta förbi Sadelle’s, en ny chic krog med ett bageri vars bagels alla New York foodies himlar över.  Snålblåst och snöblandat regn hela vägen uppför West Broadway.  En lagom kul promenad men väl värd besväret, Sadelle’s bagels är precis så segfina och perfekta som förståsigpåarna påstår. De kostar förvisso dubbelt så mycket som hos Kossar’s, Lower East Side institutionen med stadens mest famösa bagels, ibland spelar dock prislappen ingen roll, i varje fall inte när man är blöt och frusen.  Sadelle’s serverar tydligen en finfin brunch, endera dagen ska jag testa den med.  Jag lovar att återkomma med utsago.

463 West Broadway

Avocado

 

Designer bagels in SoHo’s designer boutique vortex.  Yesterday, when the snow was whirling in the sky, the subway played tricks on us, as it is wont to do on Sundays.  The E-train went down the F-line’s tracks, I thought I was on my way home, instead I ended up on Spring Street where I got off and mumbled something vaguely obscene, only to be splattered by a passing car that whizzed through a sludgy puddle as I crossed Vandam Street.  I figured that since I was in the neighborhood I might as well dip into Sadelle’s, a new chic restaurant and bakery whose bagels has got every New York foodie talking.  Slap-in-the-face wind gusts and sleet all the way up West Broadway.  This wasn’t a particularly enjoyable walk but it was well worth the effort, it turns out Sadelle’s bagels are precisely as perfect as the experts claim.  Sure, they cost twice as much as the ones at Kossar’s, the Lower East Side institution with the city’s most famous bagels, sometimes, however, the price tag doesn’t matter, at least not when you’re wet and cold.  Word has it that Sadelle’s serves a mighty fine brunch as well, one of these days I’ll try that too.  Stay tuned for the verdict.

463 West Broadway

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i bagels, Do as the locals, Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *