New York

The Warriors

thewarriorsmoviesite-728x487

New York, sent 1970-tal, gängkrig, graffiti, lortiga tunnelbanor, svett och regnblöta, tomma gator.  The Warriors är en kult-film från 1979, den målar en retro-Bladerunner-apokalyptisk bild av New York, på den tiden staden var laglös och nedgången.  Det är en osannolik berättelse som sker under en endaste natt, en tur-retur resa från Coney Island till The Bronx och tillbaka, mer än så tänker jag inte avslöja.  Det är camp-kitschigt och har drag av Hair (som för övrigt hade premiär samma år).  Ett av gängen, baseball-trä svingande The Furies har Kiss-målade ansikten, Harlem baserade The Boppers ser ut som en Jackson Five kopia och The Turnbull AC’s skalliga medlemmar kör runt i en gammal bucklig buss.  Efter alltför många dödshot och diverse vandalisering från verkliga gäng anlitade filmteamet The Mongrels som fick $500 om dagen för att skydda produktionstruckarna.  Helt otippat var The Warriors en av Ronald Reagans favoritfilmer.  Se den för en smak av old school New York!

baseballfuries2-728x410turnbullacs1-728x410

New York, the late 1970’s, gang wars, graffiti, filthy subways, sweat and rain slicked, empty streets.  The Warriors is a cult movie from 1979, it paints a retro-Bladerunner-apocalyptic picture of New York, when it was lawless and run-down.  It’s an unlikely story that takes place during one night, a return trip from Coney Island, to The Bronx and back.  No spoilers.  It’s camp-kitchy and features characters that look plucked straight out of Hair (Which  was released the same year.)  One of the gangs, the baseball wielding Furies, have Kiss-painted faces, Harlem based The Boppers look like a Jackson Five copy while The Turnbull AC’s members sport shaved heads and drive around in a beat up old bus.  After various death threats and plenty of damage done by real gangs the film team enlisted protection from The Mongrels who received $500 a day to watch over the production trucks.  Rather incongruously, The Warriors was one of Ronald Reagan’s favorite movies.  Watch it for a taste of old school New York!

saracens-728x410

Images from warriors movie.co.uk

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The Warriors, 3.5 out of 10 based on 2 ratings
Detta inlägg postades i I heart NY, New York, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *