New York

Dim sum 2.0

IMG_0385

Det är inte varje dag som det öppnar ett nytt dim sum ställe i NYC.  Precis lagom till det kinesiska nyåret slog Joy Luck Palace upp sina portar.  Tro för guds skull inte att det är modernare eller tjusigare än Chinatowns övriga dumpling-palats, Joy Luck är ungefär lika chict som en McDonalds på en flygplats i Mellanvästern, vad som skiljer krogen åt från andra liknande etablissemang är kvaliteten på maträtterna.  Större, bättre, mer, helt enkelt.  Och roligare, i varje fall om man tycker grisformade knyten är humor.  Stans mesta foodies har redan hittat hit, liksom hela Chinatowns lokalbefolkning, det kan bli väl trångt om helgerna, du gör klokt i att gå hit på en vardag.

IMG_0417

It’s not every day that a new dim som parlor opens up in NYC.  Joy Luck Palace opened just in time for the Chinese New Year.  Don’t for a moment think that this place is more modern or fancier than any of the other Chinatown dumpling-châteaux, Joy Luck is about as chic as a McDonalds in a Midwestern airport, what sets it apart from similar establishments is the quality of the dishes.  Bigger, better, more, in short.  And more fun, at least if you find pig-shaped dumplings entertaining.  The city’s big foodies have already found their way here, as have all of Chinatown’s locals, it can get crowded during the weekend, you’re better off going during the week.

98 Mott Street

IMG_0464

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Brunch, Chinatown, Dim sum, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Mat, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *