Kossar’s = New Yorks bästa bagels. En klassiker. Kossar’s har varit stängt en längre tid för renovering, nu har de öppnat igen. Förutom bagels bakar de också bialys, bagelns platta kusin, den har samma tuggmotstånd men är inte lika bullig och så har den en gnutta lök istället för ett hål i mitten. Kossar’s säljer numera även bagel-tillbehör, s.k. ”schmear”, smaksatt cream cheese med exempelvis gräslök samt rökt lax och annat som hör till en proper bagel frukost. En Lower East Side institution sedan 1936.
Kossar’s = New York’s best bagels. A classic. Kossar’s has been closed for renovation for quite a while, now they’re open again. Apart from bagels, they also bake bialys, the bagel’s flat cousin, it’s got the same chewiness but it’s not as bulbous and instead of a hole it sports a bit of onion in the center. Kossar’s now sells bagel accoutrements, so called ”schmear”, cream cheese flavored with chives for example, as well as smoked salmon and other things that are required for a proper bagel breakfast. A Lower East Side institution since 1936.
367 Grand Street