New York

Best bagels boutique

IMG_7357
Kossar’s = New Yorks bästa bagels.  En klassiker.  Kossar’s har varit stängt en längre tid för renovering, nu har de öppnat igen.  Förutom bagels bakar de också bialys, bagelns platta kusin, den har samma tuggmotstånd men är inte lika bullig och så har den en gnutta lök istället för ett hål i mitten.  Kossar’s säljer numera även bagel-tillbehör, s.k. ”schmear”, smaksatt cream cheese  med exempelvis gräslök samt rökt lax och annat som hör till en proper bagel frukost.  En Lower East Side institution sedan 1936.

 

Kossar’s = New York’s best bagels.  A classic.  Kossar’s has been closed for renovation for quite a while, now they’re open again.  Apart from bagels, they also bake bialys, the bagel’s flat cousin, it’s got the same chewiness but it’s not as bulbous and instead of a hole it sports a bit of onion in the center.  Kossar’s now sells bagel accoutrements, so called ”schmear”, cream cheese flavored with chives for example, as well as smoked salmon and other things that are required for a proper bagel breakfast.  A Lower East Side institution since 1936.

367 Grand Street

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i bagels, Food, Gör som lokalbefolkningen, Local, Mat, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *