New York

Williamsburg-Greenpoint favoriter, del 1. Williamsburg-Greenpont favorites, part 1.

Bridge

Häromdagen fick jag en förfrågan om Williamsburg-Greenpoint tips, här är några av klassikerna som fortfarande håller, helt utan någon som helst ordning.  Det kommer fler i morgon.

Paulie Gee’s: konstfull, fenomenal pizza i rustik miljö, enkom öppet kvällstid.  60 Greenpoint Avenue

Törst och Luksus: Törst är ett smakfullt ölschapp med en generös marmorbar och tjugotalet, kärleksfullt bryggda ölsorter på fat.  Luksus är dess halvhemliga lillasyster, en restaurang som serverar en snofsig, dansk-inspirerad avsmakningsmeny bakom en anonym dörr längst in bortom baren.  615 Manhattan Avenue

Egg: Snygg comfort food, inget fancy utan bara ärlig, vällagad mat och en fantastisk frukost.  Det är lite industriellt och kallt i kolaken men vad stället saknar i gemyt tar det igen i paradrätten Eggs Rothko; löskokta ägg nerpetade i en rejäl skiva brioche, toppat med cheddar och serverade med rostade tomater, mästerligt.  109 North 3rd Street.

Marlow & Sons: En sann Williamsburg klassiker.  Det är mysmurrigt, trångt och helt perfekt.  Öppet från frukost till midnatt och allra bäst vid cocktaildags, i sällskap av en drink och ett dussin ostron.  81 Broadway

 

The other day someone asked me for Willliamsburg-Greenpoint tips, here are a few of the classics that are still relevant, in random order.  I’ll post more tomorrow.

Paulie Gee’s: artful, phenomenal pizza with a rustic ambience, only open at night. 60 Greenpoint Avenue

Törst and Luksus: Törst is a tasteful beer joint with a generous marble bar and twenty:ish lovingly brewed beers on tap.  Luksus is Törst’s semi-secret kid sister, a restaurant that serves a chic, Danish-inspired tasting menu behind an anonymous door in the back, beyond the bar.  615 Manhattan Avenue

Egg: Attractive comfort food, nothing fancy, just honest, well made food and a fantastic breakfast.  The room is a bit industrial and cold but what it lacks in coziness it makes up for in its signature dish Eggs Rothko; soft boiled eggs, stuffed into a sturdy slice of brioche, toped with cheddar and served with roasted tomatoes, pure brilliant.  109 North 3rd Street

Marlow & Sons: A true Williamsburg classic.  It’s pleasantly dark, crowded and totally perfect.  Open from breakfast to midnight and at its best around cocktail hour, in the company of a drink and a dozen oysters.  81 Broadway

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i AW, Brooklyn, Brunch, Cocktails, Do as the locals, Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, Non-tourist, Okategoriserade, Ostron, Oysters, Pizza, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *