New York

Macaronut

macaronut03

Move over, Rover!  Den famösa cronut:en har fått konkurrens, korsningen croissant-donut hade sin stund i rampljuset, den vann ett par ronder i bakelsernas boxningsring men har nu ersatts av en annan fighter, nämligen macaronut:en, för att amerikanerna är besatta av donuts och för att påhittiga bagare vill fortsätta lappa till oss med kaloristinna högerkrokar.  Makaron-donut:en är François Payards senaste knockout.  Den kommer lanseras den 20 mars, på makaronens dag, en högtid som Payard för övrigt uppfann.  Vad skönt att det inte är bikini säsong än.

Bageriet har fem filialer i NY, här finner du mer info: http://payard.com/new-york/

macaronut04

Move over, Rover!  The famous cronut’s got competition, the croissant-donut hybrid had its moment in the limelight, it won a few rounds in the boxing ring of baking, but has now been replaced by a different fighter, the macaronut.  Because Americans are obsessed with donuts and because ingenious pastry chefs want to give us another calorie-laden right hook.  The macaron-donut is François Payard’s latest knock-out.  He’s launching it on March 20th, Macaron Day, a celebration invented by Payard.  Thank God  bikini season is not yet upon us.

The bakery has several outposts in NY, here’s where you find more info: http://payard.com/new-york/

Images courtesy François Payard

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Eat, Fika, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *