Burgarnas konung har nu krönts, han bor i ett litet chateau på Lower East Side, ett anspråkslöst krypin mittemot stans äldsta lekpark. L.E.S. Kitchen heter stället med den korta menyn och den fenomenala hamburgaren av Angus biff som kommer från NYCs mesta kött-hovleverantör, Pat LaFrieda. Varför är just denna burgare så bra? Det högkvalitativa köttet är perfekt stekt, brödet är fluffigt, den konstfulla saltgurkan kommer från Pickle Guys uppför gatan och den hemliga såsen är så hemlig att den förmodligen innehåller crack. Grabbarna som driver stället har valt att skippa pommes fritesen till förmån för s.k. Tater Tots, små knubbiga friterade grejer gjorda med riven potatis. Missa dem inte! Än så länge har L.E.S. Kitchen inget alkoholtillstånd, och med tanke på alla barer som ligger nästgårds kommer de förmodligen aldrig få något sådant heller, så ta för all del med egen dricka om du vill ha något starkare än hakets finfina myntalemonad. Bonuspoäng för den vänliga servicen och de billiga priserna.
15 Essex Street
The king of all burgers has been coronated, he lives in a tiny chateau on the Lower East Side, an unassuming joint across from the city’s oldest playground. L.E.S. Kitchen is the name of this place with the short menu and the phenomenal hamburger made of Angus beef from NYC’s most revered meat supplier, Pat LaFrieda. Why is this burger so good? The high quality patty is perfectly cooked, the bread is fluffy, the artful pickles come from the Pickle Guys up the street and the secret sauce is so secret that it probably contains crack. The guys who run this place have chosen to serve Tater Tots instead of fries, don’t miss these rotund little nuggets made with grated potatoes, trust me on this one. L.E.S. Kitchen doesn’t have a liquor license yet, and considering all the bars next door, they’re not going to be getting one any time soon, so bring your own poison if you want something stronger than mint lemonade or soda pop. Bonus pints for the kind service and the very humane prices.
15 Essex Street