New York

Burger King

LES Burger

Burgarnas konung har nu krönts, han bor i ett litet chateau på Lower East Side, ett anspråkslöst  krypin mittemot stans äldsta lekpark.  L.E.S. Kitchen heter stället med den korta menyn och den fenomenala hamburgaren av Angus biff som kommer från NYCs mesta kött-hovleverantör, Pat LaFrieda.  Varför är just denna burgare så bra?  Det högkvalitativa köttet är perfekt stekt, brödet är fluffigt,  den konstfulla saltgurkan kommer från Pickle Guys uppför gatan och den hemliga såsen är så hemlig att den förmodligen innehåller crack.  Grabbarna som driver stället har valt att skippa pommes fritesen till förmån för s.k. Tater Tots,  små knubbiga friterade grejer gjorda med riven potatis.  Missa dem inte!  Än så länge har L.E.S. Kitchen inget alkoholtillstånd, och med tanke på alla barer som ligger nästgårds kommer de förmodligen aldrig få något sådant heller, så ta för all del med egen dricka om du vill ha något starkare än hakets finfina myntalemonad.  Bonuspoäng för den vänliga servicen och de billiga priserna.
15 Essex Street

 

The king of all burgers has been coronated, he lives in a tiny chateau on the Lower East Side, an unassuming joint across from the city’s oldest playground.  L.E.S. Kitchen is the name of this place with the short menu and the phenomenal hamburger made of Angus beef from NYC’s most revered meat supplier, Pat LaFrieda.  Why is this burger so good?  The high quality patty is perfectly cooked, the bread is fluffy, the artful pickles come from the Pickle Guys up the street and the secret sauce is so secret that it probably contains crack.  The guys who run this place have chosen to serve Tater Tots instead of fries, don’t miss these rotund little nuggets made with grated potatoes, trust me on this one.  L.E.S. Kitchen doesn’t have a liquor license yet, and considering all the bars next door, they’re not going to be getting one any time soon, so bring your own poison if you want something stronger than mint lemonade or soda pop.  Bonus pints for the kind service and the very humane prices.
15 Essex Street

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Burgers, Do as the locals, Eat, Food, Gör som lokalbefolkningen, I heart NY, Local, Mat, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *