New York

Länk

OverheadCredit

En doldis mitt i East Village, Marble Cemetery är New Yorks äldsta, multi-kulturella gravplats.  Den grundades 1830, i en epidemi av gula febern då folk hade extra mycket bacillskräck och hermetiskt slutna marmorvalv långt under jorden kändes som ett tryggt sätt att hålla sjukdomen i schack.  Där nere vilar över 2 000 döda, sex foot under en gräsmatta.  Helt lätt är det inte att besöka denna plats, den håller endast öppet för allmänheten var fjärde söndag från april till oktober, mellan 12.00 och 16.00.  Marble Cemetery är väl värd en omväg, det är en ypperligt fridfull, prunkande trädgård där stadens ljud liksom dämpas och historiens vingslag smeker en i ansiktet.  Ingången ligger dold på västra sidan av Andra avenyn, mellan 2a och 3e gatan.

Lördagen den 16e april anordnas här en viktoriansk fest med absint-avsmakning, exotiska fåglar, stereoskopiska lustifikationer, 1800-tals musik, krocket och andra gammaldags lekar.  Lär dig nåla fjärilar och binda blomsterkransar, läppja en cocktail och käka tidsenliga tilltugg, ta en närmare titt på den fantastiska marmorkuriositet.  Här finner du mer info:
http://www.atlasobscura.com/events/obscura-day-ny-secret-garden-party

A hidden gem in the middle of the East Village, Marble Cemetery is New York’s oldest, non-sectarian burial ground.  It was founded in 1830, during a yellow fever epidemic when people were extra germophobic and hermetically closed marble vaults far beneath ground seemed like a secure way to keep the illness at bay.  There are over 2000 people resting down there, six feet under a lawn.  It’s not all that easy to visit this place, it’s only open to the public every fourth Sunday from April to October, between noon and 4pm.  Marble Cemetery is worth a detour, it’s a wonderfully peaceful, lush garden where the city’s noise is muted and you can actually feel the weight the past.  The entrance is tucked away on the west side of Second Avenue, between 2nd and 3rd Streets.

On Saturday April 16 the cemetery will host a Victorian garden party with absinth tastings, exotic birds, stereoscopic viewings, 19th century music, croquet and other parlor games.  Learn butterfly pinning and make flower crowns, sip a cocktail and nibble on sweet and savory treats, take a closer look at this fantastic marble oddity.  Here’s where you find more info:
http://www.atlasobscura.com/events/obscura-day-ny-secret-garden-party

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *