New York

Tax-max/ Dachshund day

dachs-1

När jag var barn brukade min mamma alltid stanna till och prata med varenda hund vi passerade förbi, jag tyckte det var olidligt genant.  Lustigt nog har jag blivit exakt likadan, om än lite värre.  På lördag är det tax-fiesta i Washington Square Park, julafton för en sådan som mig!  Kl 12 startar festligheterna med sång (jo, det finns en speciell tax-sång!) och oom-pah-pah orkester, för taxen är ju en tysk vovve trots allt.  Promenadlimpor på parad är ett årligt återkommande evenemang och tas nästan på fullt allvar av alla involverade, inklusive vovvarna.

o-ANTHONY-570

When I was a kid my mom used to stop and say hello to every other dog we passed, I thought it was unbearably embarrassing.  Oddlyenough I’ve become exactly the same, of not a bit worse.  Washington Square Park will host another dachshund fiesta this Saturday, that’s like Christmas for people like me!  It starts at noon with singing (Yup, there’s a special dachshund tune!) and an oomph-pah orchestra, the dachshund is a German dog after all.  The wiener parade is a yearly event, (sort of) serious business for everyone and their doggie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Do as the locals, Dogs, Gör som lokalbefolkningen, Hundar, I heart NY, Local, New York, Non-tourist, The Big Apple, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *