New York

Tokyo tips

IMG_8771

Inte för att det har något att göra med New York, men mina nästa inslag här på bloggen kommer att handla om Tokyo.  För att jag just varit där och för att jag älskar den staden.

Jag hade den extraordinära förmånen att få spendera ett par nätter på Mandarin Oriental Hotel.  Fint som kattskit i vällingen!  Det är ett sånt där tjusigt hotell där personalen tilltalar gästerna vid namn och kommer ihåg dem, där allt är perfekt genomtänkt och där utsikten över Japans oändliga huvudstad sträcker sig hela vägen till det ikoniska Fujiberget.  Drinkarna är lika vassa som servicen, omtänksamheten lika generös som din mammas.  Det är de små detaljerna som skiljer ett bra hotell från ett utmärkt dito; ett åbäkigt paket levererades till rummet med en sax, room service salladen dök upp lika snabbt som jag beställde den, min rymliga svit hade inte enkom den numera obligatoriska Nespresso maskinen, utan även den där lilla mjölkskummaren.  Badrummet var ekiperat med allt man kan tänkas behöva och lite därtill; tre olika sorters badsalt t.ex.  Det bästa med det här stället är dock spa avdelningen på 37e våningen.  Att ta ett dopp i solnedgången är en magisk upplevelse, jacuzzin sträcker sig till fönstret som går från golv till tak, utanför andas hela staden ljudlöst, som ett lapptäcke av blinkande neon och arkitektoniska fantasier.  Till och med bastun har en glasvägg som vetter ut mot den overkliga verkligheten.  Det är lätt att vänja sig vid den här livsstilen!

IMG_8763

Not that it has anything to do with New York, but my next few musings on this blog will be about Tokyo.  Because I was just there and because I love that city.

I had the extraordinary pleasure of spending a few nights at the Mandarin Oriental Hotel.  Fabulously swanky!  It’s one of those plush hotels where the staff knows you by name and remembers your face, where everything is perfectly thought out and where the view of Japan’s never-ending capital stretches all the way to the iconic Mount Fuji.  The drinks are as sharp as the service, the thoughtfulness as generous as your mother’s.  It’s the small details that distinguish a good hotel from a top notch one; a hulking package was delivered with a pair of scissors, the room service salad appeared as quickly as I had ordered it, my sizable suite featured not only that now ubiquitous Nespresso machine, it also came with the little milk frothing device.  The bathroom was equipped with everything you could ever need and then some, three different types of bath salts, for instance.  The best part about this place however, is the 37th floor spa.  Taking a sunset dip is a magical experience, floor to ceiling windows frame the jacuzzi beyond which the city breathes completely silently, like a muted patchwork quilt of blinking neon and architectural fantasies.  Even the sauna has a glass wall that faces the unreal reality.  It’s easy to get used to this lifestyle!

IMG_8770

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Hotel, Tokyo den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *