New York

Tokyo tips 2

IMG_8455

Några kortisar om diverse Tokyo guldklimpar:

Shimokitazawa
Fantastiska vintage butiker i en småputtrig stadsdel.  Ta tunnelbanan till Shimokitazawa station och tappa sedan bort dig bland gränderna.  Det finns sköna caféer och barer här också.

KoenjiIMG_8639
Här finner du BnA Hotel, ett minimalt sådant med två rum, målade och dekorerade av konstnärer.  Coolt, propert, prisvärt.  Det finns ingen lobby men väl en fiffig liten bar där ägarna brukar hänga och tipsa om kul grejer i nejden.  Fråga dem vägen till den fantastiska lilla tempura krogen runt hörnet.
http://www.bna-hotel.com

Nakano
Missa inte Nakano Broadway, en galen galleria med småbutiker som säljer allsköns manga och animé prylar; böcker, film, figurer, bisarra samlarprylar.  Här finns också ett par Takashi Murakami caféer på 2a våningen och ett  undangömt galleri som han driver på 4e etaget.

Omotesando Hills
Tjusig shoppinggalleria, inget du behöver spendera för mycket tid på, shopping finns det så gott om i den här staden, men om du råkar vara i nejden ska du stanna till på 3e våningen där du finner Hasegawa Saketen, en streamline:ad elegant sake bar där man kan ta ett glas på stående fot.

IMG_8476Harajuku
Bakom Omotesando Hills myllrar det av små spännande boutiquer.  Leta rätt på ett café som heter Deus, här är det fint att sitta på uteplatsen och ta en vätskekontroll (bra kaffe och en finfin lemonade) samt vila fötterna.  Bonuspoäng för de superba vintage motorcyklarna som pryder gatuplanets bakre lokal och den chica herrbutiken en trappa upp.

Daikanyama
Här är det också fint att flanera, allra helst på helgerna då folk flockas kring uteserveringarna.  Bäst av allt är boklådan Daikanyama T-Site, en fantastisk affär i flera byggnader med böcker, tidningar och ett mysigt café/vattenhål på 2a våningen.  IMG_8690

Nakameguro
Om du tråcklar dig nerför backen, sydöst från T-Site hamnar du i Nakameguro, utmed den lilla ån är det också trivsamt att promenera under körsbärsträden.  Här finns en handfull charmerande små butiker, restauranger och annat att kolla närmare på.

A few Tokyo nuggets in short:

Shimokitazawa
Fabulous vintage shops in a quaint little neighborhood.  Take the subway to Shimokitazawa station and get lost among the winding little streets.  There are lovely cafés and bars out here too.

Koenji
This is where you’ll find BnA Hotel, a minimal place with only two rooms, painted and decorated by local artists.  It’s cool, clean and affordable.  There’s no lobby but a great little bar where the owners usually hang out and dispense tips about fun neighborhood attractions.  Ask them how to get to the fab little tempura restaurant around the corner.

IMG_8735Nakano
Don’t miss Nagano Broadway, a crazy arcade with small shops that sell various and sundry and lots of manga/animé stuff; books, films, figurines, bizarre collectibles.  There’s also a couple of Takashi Murakami cafes on the 2nd floor and a hidden gallery that he runs on the 4th floor.

Omotesando Hills
It’s a swank shopping mall basically, you don’t need to spend too much time here, there’s enough great shopping elsewhere in this city, but if you happen to be in the area, stop on on the 3rd floor where you’ll find Hasegawa Saketen, a streamlined elegant sake bar where you can grab a glass at the standing bar.

Harajuku
Behind Omotesando Hills there’s a myriad of interesting boutiques.  Make your way to a café called Deus, it’s a delightful place to rest your feet, grab one of the outdoor seats, have a cup of joe or one of their wonderful lemonades, do some people watching.  Bonus points for the superb vintage motorcycles on display in the backroom as well as the chic men’s shop one flight up.

IMG_8742Daikanyama
This is another sweet place to wander around, preferably during the weekend when the outdoor terraces swell over with locals.  Best of all is the bookshop Daikanyama T-Site, a fantastic store that spreads across several buildings, offering books, magazines, gift items and a cozy café/bar on the 2nd floor.

Nakameguro
If you find your way down the hill, southeast from T-Site, you’ll end up in Nakameguro.  Along the little river it’s equally pleasant to take a walk.  There are a handful cute shops, restaurants and other entertaining things to take a closer look at.

IMG_8404

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i beyond NY, Bortom NY, Tidningen RES, Tokyo, Travel, Utanför NY den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X

One thought on “Tokyo tips 2


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *