New York

Hemma på min gata i stan / Back home on the range.

IMG_0624

Tillbaka på min gata i stan efter ett par veckor i Japan, New York känns som en barnlek när man tacklat Tokyo en stund.  Sommaren står för dörren, i helgen är det Memorial Day Weekend, den officiella starten på badsäsongen och enligt etikettsboken det datum man får börja bära vitt igen.  Långhelg, stan blir lite tystare, tempot lite lugnare, ett ypperligt tillfälle att flanera bortom de vanliga invanda stråken och faktiskt få bord på den där haussade krogen som vanligtvis är omöjlig att sätta en fot på.  The Clocktower till exempel, den tjusiga restaurangen på The Edition Hotel, bortom Flatiron byggnaden, där ska jag äta middag på fredag.  Deras Côte de boeuf för två står man sig på en stund.  Här finns tre matsalar, ett biljardrum och en wow-värdig bar av bladguld.  Dekoren för tankarna till stadens förnäma privatklubbar, mörk boasering, takfriser och ett gytter av salongslängd konst som ger en belevad känsla.  Perfekt start på sommaren!

The Clocktower at The New York EDITION 003 - Credit Nikolas Koenig

Back home on the range after a few weeks in Japan, New York feels like child’s play when you’ve tackled Tokyo for a moment.  Summer’s knocking at our door, this weekend is Memorial Day, the official start of the bikini season and, according to the etiquette books, the date when you can bust out white clothes again.  Long weekend, the city becomes a bit more quiet, the pace a little calmer, a perfect opportunity to stroll beyond the usual paths and actually get a reservation at that hyped restaurant where you normally can’t get a foot in the door.  The Clocktower for example, the chic establishment in The Edition Hotel, a stone’s throw from the Flatiron Building, that’s where I’m having dinner on Friday.  Their Côte de boeuf for two is no joke.  There are three dining rooms here, a billiard room and a wow-worthy bar covered in gold leaf.  The décor reminds me of fancy private clubs, dark wood paneling, friezes and a terrific mix of salon-hung art that adds a debonaire touch.  A fabulous start to the summer!

IMG_4377

www.theclocktowernyc.com

 

Clocktower photo: Nikolas Koenig

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Hemma på min gata i stan / Back home on the range., 10.0 out of 10 based on 1 rating
Detta inlägg postades i Date night, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *