New York

Episk mat odyssé / Epic food odyssée

FullSizeRender

Om du mot förmodan undrar varför det varit så tyst här den senaste veckan beror det på att jag lider av FOMO – fear of missing out.  Jag är rädd för att missa något kul, vilket oftast slutar med att jag fyller agendan med alltför många evenemang, den här veckan var extra hysterisk.  Jag flyttade bostad samtidigt som jag flängde mellan otaliga krogjippon då världens 50 bästa restauranger korades i måndags.  Jordens mesta kockar och matsnobbar flög in till stan som en skock delikata påfåglar, det fanns knappt tid att borsta tänderna mellan flyttlass och vimmel.

FullSizeRender 5

IMG_9156Cocktailmingel på smygöppnande nya Aska i Williamsburg.  100 flyttlådor som åkte ut.  Gala afton med sagda 50 bästa kockar.  Mästarstök i nya lyan.  Efterfest på tjusiga Eleven Madison Park.  Nymålat sovrum som resulterade i ett besök på akuten med målarfärg i ögat.  Barhopp med långväga matdignitärer och en finfin middag på kroghimlens nästa stjärna, i gränslandet mellan Williamsburg och Greenpoint.

Sauvage är nejdens nya glamhak, ännu en sån där krog som ser skönt skavd och insutten ut trots att den bara slog upp portarna ett par veckor sedan.  Det är pretentiöst opretentiöst på det där hipster-Williamsburg sättet, servispersonalen krystar, bugar och virvlar runt som om de arbetade på kungliga slottet, sommelieren tar sitt jobb på sånt blodigt allvar att han närmast glömt hur man stavar till ”skratta” och maten som mestadels tillretts med blygsamma ingredienser presenteras likt kronjuveler.  Allt det där bajsnödiga känns onödigt, det erkänner jag villigt, men jag kan inte låta bli att gilla krogen, menyn är intressant, maten är ypperlig och vacker om än lite konstlad, stämningen är gemytlig, hela stället andas party och weekend-lättja.  Titta förbi och döm själv, du gör dock klokt i att boka bord först!  Låt mig veta vad du tycker!
905 Lorimer Street
www.sauvageny.comFullSizeRender 3If by any chance you’re wondering why it’s been so quiet at this end it’s because I have a severe case of FOMO – fear of missing out.  I’m so fearful of not catching the fun that I always end up filling my dance card with way too many things.  This week was extra crazy.  I moved apartments at the same time as I attended countless foodie events as the world’s 50 best restaurants were announced last Monday.  The globe’s mostest chefs and food snobs flew in to town like an ostentation of delicious peacocks.  I hardly even had time to brush my teeth between the moving bonanza and the mingling fandangos.

Cocktails at the soft opened new Aska i Williamsburg.  100 moving boxes to sort out.  Gala soirée with said 50 best chefs.  Master-mega mess in the new pad.  After party at fancy-pants Eleven Madison Park.  Freshly painted bedroom that resulted in a visit to the emergency room with paint in my eye.  Barhopping with far-flung food dignitaries and a tip top dinner at the next rising restaurant-star on the border of Williamsburg and Greenpoint.  FullSizeRender 2

Sauvage is the neighborhood’s newest glam-joint, one of those restaurants that looks quaintly scuffed despite only having been open for a couple of weeks.  It’s pretentiously unpretentious in that hipster-Williamsburg way, the staff is as overly attentive as a paige in the royal palace, the sommelier is so serious about his task that he’s almost forgot how to spell ”laughter” and the food that is mostly prepared with humble ingredients is presented like precious crown jewels.  All of that constipated crap feels completely unnecessary, I’m the first to admit it, but I can’t help liking the place, the menu is interesting, the food is delicious and pretty , albeit a bit precious, the atmosphere is lovely, the restaurant breathes anticipation, party and weekend-wowness.  Stop by and check it out, just make a resy in advance, let me know what you think!
905 Lorimer Street
www.sauvageny.com

FullSizeRender 4

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Eat, Food, New York, Restaurant, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *