New York

Bästa loppisen / The best flea market

FullSizeRender 2

 

FullSizeRender 3Loppis är alltid kul, jag saknar Clignancourt marknaden i Paris och den månatliga loppisen vid Toji templet i Kyoto, där kan man fynda sanna guldkorn, här i NYC är det oftast bara dyrt och tillrättalagt.  Därför var det extra skoj att loda runt Brooklyn Fleas Dumbo utpost i helgen, här fanns det faktiskt grejer att ta hem; intressanta dammsamlare, vintage plagg, handgjorda prylar och konst till vettiga priser.  Det skadar inte heller att det är trivsamt där ute under Manhattanbron, på de kullerstensgatorna kring brofästet.  Jag kammade hem en stadig gammal linneskjorta från Normandie för en resonabelt summa efter att ha kohandlat med den charmerande, franske försäljaren, den kommer bli kalas i sommarhettan.   Missa inte detta söndagsnöje!  Varje söndag mellan 10.00 och 17.00

FullSizeRender 9

FullSizeRender

Flea markets are always fun, I miss the Clignancourt market in Paris and the monthly flea at Toji temple in Kyoto, you can find real treasures there, here in NYC it’s mostly expensive and predictable.  That’s why it was extra exciting to meander around the Brooklyn Flea’s Dumbo outpost this past weekend, there were actually things here that I could see myself bringing home; decently priced, interesting dust collectors, vintage clothing, handmade stuff and art.  It doesn’t hurt either that the market is situated on the quaint cobblestoned streets around the foot of the Manhattan bridge.  I scored a fabulous old linnen shirt from Normandy for a song after having bargained with the charming French vendor.  Don’t miss this Sunday pleasure!  Every Sunday from 10 am to 5 pm.

FullSizeRender 7

FullSizeRender 6

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Loppis, New York den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *