New York

Django Jazz

FullSizeRender 3

I fredags var det klackarna i taket!  Vännerna från Stockholm hade barnledigt och ville smaka på stan.  Vi började med cocktails på Explorers Club, det är en anrik privatklubb för äventyrare och vetenskapsmän, fylld med troféer från jordens alla hörn, diverse uppstoppade, exotiska djur, flaggor som vajat på månen och Thor Heyerdahls jordglob, bland annat.  Här får man höra fantastiska berättelser av djärva typer som utforskat udda platser, studerat utdöende stamfolk och grävt fram antika prylar, bestigit berg och korsat kontinenter.  Tyvärr är stället stängt för allmänheten, de bjuder dock in till spännande föreläsningar om du är nyfiken på att se delar av det stadiga klubbhuset på East 70e gatan.IMG_7529

Helt improviserat fortsatte aftonen på Sidecar, en lite halvhemliv krog ovanför P.J. Clarke’s, på hörnet av 55e gatan och Tredje avenyn.  Här är det klassiskt med vita bordsdukar och vassa drinkar, stekar, ostron och stans bästa ”shoestring onion rings” friterad, tunt skivad lök.  Du finner dörren ett steg in från Tredje avenyn och måste ringa en dörrklocka för att bli insläppt.  Oftast är det fullbokat så det är klokt att boka i förväg.

FullSizeRender

Kvällen ville naturligtvis inte sluta där så vi fortsatte ner till The Django, en ny jazzklubb, i källaren på The Roxy Hotel.  Välvt tak, utstuderat flagnande färg på väggarna, speak easy stämning, fabulös akustik, dov, sexig belysning.  Mer drinkar, spontandans och en saxofonduell mellan musikern Brian Newman och hans bandkumpaner.  Äntligen har vi funnit en jazzklubb som inte känns stelt vuxen eller alltför seriös, The Carlyle och 54 Below i all ära, men The Django är långt mycket roligare och yngre.  Klockan hann bli närmare 3 på morgonen innan vi kastade in handduken.
2 Avenue of the Americas (Sixth Avenue)
http://www.roxyhotelnyc.com

FullSizeRender 4

Last Friday turned into a bit of a rager.  The friends from Stockholm were kid-free and ready to take a bite out of this city.  We started with cocktails at the Explorers Club, it’s an old private club for explorers and scientists, filled with trophies from all corners of the world, various exotic, taxidermied animals, flags that have flown on the moo and Thor Heyerdahl’s globe, among other things.  The conversation is never dull here, you always get to hear fantastic stories from intrepid people who have researched odd corners of the planet, studied dying tribes and dug for ancient artifacts, climbed mountains and traversed continents.  Sadly the place is closed to the public but they do organize fascinating lectures, if you’re curious to see parts of this tony clubhouse on East 70th Street.

We continued the evening improv-style at Sidecar, a small, semi-secret restaurant above P.J. Clarke’s, on the corner of 55th St and Third Avenue.  This is a classic joint with white table cloths and stiff drinks, steaks, oysters and the city’s best ”shoestring” onion rings.  You’ll find the door a couple of steps from Third Avenue and have to ring a doorbell to be let in.  It’s very often full so it’s wise to book in advance.

Naturally the night didn’t want to stop there so we headed down to The Django, a new subterranean jazz club at The Roxy Hotel.  Vaulted ceiling, purposely peeling paint on the walls, a speak easy atmosphere, fabulous acoustics, dim, sexy lighting.  More cocktails, spontaneous dancing and a saxophone duel between the musician Brian Newman and his band mates.  Finally we’ve found a jazz club that doesn’t feel stiffly grown up or all too serious, I love The Carlyle and 54 Below, but The Django is much more fun and the guests are younger.  It was almost 3am before we called it a day.
2 Avenue of the Americas (Sixth Avenue)
http://www.roxyhotelnyc.com

FullSizeRender 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Jazz, Music, Musik, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *