New York

Long Island City

IMG_9408

Long Island City, Queens kanske låter som Långtbortistan men det är en ynka hållplats från Grand Central Station med 7 tåget, tvärs över EaIMG_2729st River där det fläktar lite svalare än på Manhattan.  Du kan också ta färjan hit från 34e gatan.  Åk nu!  Gå på PS 1, MoMAs annex för ung konst ligger i e
n gammal skola och bjuder dessutom på sommarens mesta party varje lördag mellan 15.00 och 21.00 då deras trädgård blir ett enda stort DJ party.  Restaurangen på PS 1 är möblerad som en gammal skolsal, de har finfin mat och fika.

IMG_9537

Om du hellre vill käka Michelinstjärnigt kan du spatsera runt hörnet till Casa Enrique som serverar fantastiska mexikanska kreationer.  Därifrån är det inte långt till Rockaway Brewing Co., ett superbt mikrobryggeri med konstfull öl och skoj stämning.  Om du råkar vara här på helgen kan du besöka LIC Flea, loppisen tvärs över gatan.  Medan du ändå är i krokarna kan du lika gärna fortsätta några kvarter nerför gatan till Anable Basin Sailing Bar and Grill, ett perfekt ställe att njuta av utsikt och solnedgång över Manhattan, det ligger precis vid vattnet och känns härligt halvhemligt, undangömt vid slutet av en anonym gatan med industriella byggnader.

IMG_9405

Long Island City, Queens might sound like some far away place but it’s just one stop from Grand Central Station with the 7 train, right across the East River where there’s a breeze, unlike Manhattan which is a cauldron at present.  You can also hop a ferry there from 34th Street. Go now!  Visit PS 1, MoMA’s annex for young art is located in an old school, its courtyard turns into the summer’s most happening outdoor DJ party every Saturday between 3pm and 9pm.  The restaurant at PS 1 is furnished like an old classroom, they’ve got great food and snacks.IMG_9547

If you’d rather eat in Michelin star style you can stroll around the corner to Casa Enrique where you’ll find some amazing Mexican fare.  From there it’s a hop skip to Rockaway Brewing Co., a supreme microbrewery with artful ale and cool vibes.  If you happen to be out here on a weekend you can also visit the LIC Flea, just across the street.  And while you’re at it you might as well continue a few blocks down the street to the Anable Basin Sailing Bar and Grill, a prefect place to enjoy the view and the sunset over Manhattan, it’s right by the water and feels like a well kept secret, tucked away at the end of a random street lined with industrial buildings.IMG_9410

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Do as the locals, Gör som lokalbefolkningen, Long Island City, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *