New York

Svalka!

 

FullSizeRender

35 grader och hög luftfuktighet, staden är en överhettad soppa som fått stå på spisen för länge.  Varje sommar är det någon lustigkurre-tv-hallåa som ska steka ägg på brunnslock för att visa publiken hur varmt det faktiskt är.  Håll utkik vid Times Square så ska du se.  Om det någonsin varit glassväder så är det idag.  Jag har redan skrivit om Big Gay Ice Cream Shop, kanske du redan hunnit dit, i sånt fall kan du ju prova Morgenstern’s den här gången.  Men var beredd att köa för härligheten.  Senast jag var där fick jag vänta i säkert 30 minuter, tro mig, det är värt besväret.  Morgenstern’s svala sötsaker är både experimentella och himmelskt goda.  De har märkliga smaker såsom kokosglassen som får färg av svart aska, den har en len diskret kokossmak och ser ut som lakrits och durianglass som är lite väl hard core för mig, men saltad karamell, grönt te och pistasch, mint choklad, citron-espresso och en uppsjö olika vaniljvarianter går utmärkt att sleva i sig en sån här dag.  Morgenstern’s ser ut att vara hämtad från en 50-tals film, det är gammaldags och helt perfekt.  Förutom durian grejen då.
2 Rivington StreetFullSizeRender 2

35 degrees and crazy humidity, the city is an overheated soup that has been left on the stove too long.  Every summer there’s some wise-ass tv personality who has to fry eggs on manhole covers to show the viewers how hot it really is.  Keep an eye out at Tmes Square and you’ll see.  If there ever was ice cream weather, this is it.  I’ve already written about the  Big Gay Ice Cream Shop, perhaps you’ve already been there, if so you can give Morgenstern’s a shot this time.  But be prepared to stand on line.  Last time I was there I must have waited at least 30 minutes, it’s worth it though, trust me.  Morgenstern’s icy treats are both experimental and fabulously delicious.  They’ve got strange flavors like the coconut ice cream that gets its color from black ashes and looks like licorice, and durian ice cream that is just a bit too hard core for me, but salted caramel, green tea and pistachio, mint chocolate, lemon-espresso and a slew of variations on vanilla go down real easy o a day like this.  Morgenstern’s looks like it came straight from a 50’s film set, it’s old school and perfect.  Besides that durian thing, of course.
2 Rivington Street

IMG_9512

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Glass, Ice Cream, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *