New York

Rocka Rolla

FullSizeRender 3

En bra ”dive bar” är allt annat än tjusig, den ska kännas smålortig, ölen ska vara billig, det ska vara skavt och helst ska där finnas en jukebox, samt eventuellt en skitig toa.  Check, check och check igen, Rocka Rolla har allt det och lite därtill.  Samlarutgåvor av Kiss muggar, foton av rockstjärnor och flipperspel, bland annat.  Bartendern har lagom arrogant attityd, musiken är klassiskt rockig och belysningen är barmhärtigt dunkelt.  Det finns också en bakgård där man kan spilla bort en slö eftermiddag i skuggan av parasoller.  Fint som kattskit i vällingen!
I486 Metropolitan Avenue, på hörnet av Union Street, Williamsburg

FullSizeRender 2

A good dive bar is everything but chic, it’s supposed to be a bit dirty, it should be vaguely scuffed, the beer needs to be cheap and there should preferably be a jukebox, and possibly the prerequisite dirty john.  Check, check, and check again, Rocka Rolla’s got all that and then some.  A set of Kiss collectors mugs, photos of rockstars and a pinbal machine, among other things.  The bartender has the right amount of attitude, the music is classic rock and the lighting mercifully dark.  There’s also a backyard where you can easily waste a slow afternoon in the shade.  Perfection!
I486 Metropolitan Avenue, on the corner of Union Street, Williamsburg

FullSizeRender

IMG_9736

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Bar, Beer, Brooklyn, New York, Öl, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *