New York

Shopping with a view

10BURNER-SAKS-WEB-master768

Alldeles nyöppnat för allmänheten och förmodligen stans mest chica lunchställe: The Terrace på Saks Fifth Avenues åttonde våning, lägligt placerad bortom den gigantiska skoavdelningen, med utsikt över avenyn, St. Patricks katedralen och art deco pärlan Rockefeller Center.  Menyn är av den lättsammare ”ladies who lunch” varianten, tjusigt somriga sallader, små eleganta sandvikare (ett ord som låter långt mer damigt än ”mackor”!), en ost- och paté-tallrik som gjord för dem som gillar att försiktigt pilla på maten, samt naturligtvis ett glammigt sortiment svala cocktails.
Café STA

upstairs

Just opened to the public and possibly the city’s chicest lunch place: The Terrace at Saks Fifth Avenue, on the eighth floor, conveniently located next to the ginormous shoe department, with sweeping views of the avenue, St. Patrick’s cathedral and the art deco gem that is Rockefeller Center.  The menu is of that dainty Ladies-who-lunch kind, frilly summery salads, elegant little sandwiches, a cheese- and paté plate made for those who like to pick at their food, and of course a glossy list of cool cocktails.
Café STA

caesar

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Lunch, New York, Shopping, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *