New York

Vacker vego burgare / Veggie burger extraordinaire

FullSizeRender

Ett stenkast från Tompkins Square Park ligger hål-i-väggen haket  Superiority Burger.  Du känner igen det på kön som skvätter ut på trottoaren, tålmodiga människor som väntar på superba burgare, älskvärt tillagade grönsaker och fabulös glass.  Brooks Headley heter geniet bakom detta koncept, han har lyckats med konststycket att laga vegetarisk mat som inte smakar papp och dammråttor.  Hans meny är kort, det finns en burgare gjord på bönor, nötter och gryn, toppad med ost, pickles och isbergssallad, en wrap med tofu, grönsaksrätter som byter skepnad dagligen samt den där vassa glassen.  Senast jag var där bjöds det på hallonsorbet och majsglass som närmast smakade karamell.  Wrapen är så mastig att man står sig lätt till frukost dagen därpå, burgaren är en liten puck serverad på klassiskt amerikanskt potatisbröd, den smakar allt annat än dammråtta och har konverterat de mest envetna köttätarna.  Är du vegan fixar de det med.  Det är oftast trångt om plats på den lilla anspråkslösa syltan, du gör gott i att beställa take out och ta med till parken.

IMG_0099

A stone’s throw from Tompkins Square Park is the hole in the wall joint Superiority Burger.  You’ll recognize it form the line that spills out onto the sidewalk, patient people who are waiting for superior burgers, lovingly made veggies and fabulous ice cream.  Brooks Headly is the mastermind behind this concept, he’s managed to make vegetarian food that doesn’t taste like cardboard and dust bunnies.  His meny is short, there’s a burger made with beans, nuts and grains, topped with cheese, pickles and iceberg lettuce, there’s a tofu wrap, daily changing vegetable side dishes and that incredible ice cream.  Last time I stopped by they offered raspberry sorbet and corn ice cream that mostly tasted like caramel.  The wrap is so substantial that you’ll make it to breakfast the next day with nothing else under your belt, the burger is a little puck served on a classic American potato roll, it does not taste like dust bunny and has been known to convert even the staunchest carnivore.  If you’re vegan they’ll take care of you as well.  The unassuming place is most often packed to the gills, order take out and take it to the park.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Food, Lunch, Mat, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *