New York

NYs hetaste krog / NY’s buzziest restaurant

 

IMG_0181

Igår kväll besökte jag en förträfflig ny restaurang…New Yorks ängsliga matnördar (yes, jag är en av dem) flockas för närvarande till Olmsted, en krog i Prospect Heights med stans garanterat roligaste trädgård. Skynda hit du med innan hösten släcker ner uteplatsen där du med fördel dricker drinkar och nibblar snacks.  Olmsted serverar nyskapande amerikansk mat, det är sofistikerat, vackert och utsökt, långväggen i matsalen är täckt med levande grönska, tallrikarna är snyggt missmatchade och personalen är charmerande.  Det finns ett par vaktlär i en bur ute i trädgården, de lägger ägg då och då men tro inte att de hamnar på menyn.  Det finns också ett badkar där ute, med guldfiskar och en blyg kräfta.  Inte heller något som kommer landa på din tallrik.  Enda trista med Olmsted är att krogen fick så lysande recensioner att de är fullbokade september ut.  Men det går ju alltid att chansa och titta förbi annonserad.

IMG_0178IMG_0176

Last night I visited a stellar new restaurant…New York’s most dedicated food nerds (Yes, I am one of them) are flocking to Olmsted at present, a place in Prospect Heights with the city’s most fun garden.  Hurry on over you too, before the fall season shuts down the outdoor area where you’d do well to grab drinks and snacks.  Olmsted serves forward-thinking American fare, it’s sophisticated, beautiful and delicious, the dining room’s main wall is decorated with lush live greenery, the dishes are chicly mismatched and the staff is charming.  There are a couple of quails in a coop in the garden, they lay eggs once in a while but don’t expect them to end up on the menu.  There’s a bathtub out there too, with goldfish and a shy crawfish.  Those won’t land on your plate either.  The only sad part about Olmsted is that the restaurant got such amazing reviews they’re fully committed through September.  But you could always take a chance and turn up unannounced.

IMG_0193

FullSizeRender

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Eat, Middag, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *