New York

Hitta i Central Park / Find your way in Central Park

6745875885_20026dd4cd_o

Det här hade jag ingen aning om!  Du behöver varken karta eller GPS om du vandrar bort dig i Central Park, visst, det är lätt att titta upp över trädkronorna och hitta San Remo byggnadens ståtliga torn på västra sidan av parken, Metropolitan museet mittemot eller södra Manhattans kantiga siluett bortom The Great Lawn, men var exakt är du?

Leta rätt på en lyktstolpe, det finns 1 600 här, sirliga, stadiga gjutjärnsgrejer.  Varje stolpe har fyra nummer på dess bas, de två första indikerar vilken gata du är närmast och de andra två signalerar vilken sida av parken du står på, jämna nummer för öst, udda för väst.  The more you know…

7150910509_6ad55ab0b9_kI had no idea!  You need neither map nor GPS if you get lost in Central Park, sure it’s easy to look up above the tree tops and fid the San Remo’s proud towers on the west side of the park, the Metropolitan Museum straight across or the jagged silhouette of Manhattan’s southern side behind the Great Lawn, but where exactly are you?

Find a lamp post, there are 1600 of them here, ornate, sturdy cast iron things.  Every post has four numbers at its base, the two first indicate which street you are nearest, the two others signal what side of the park you’re in, even numbers for east, odd for west. The more you know…

5811091233_369032144e_o

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *