New York

Malaysiska godsaker / Malaysian goodies

FullSizeRender

Inklämd i ett litet hål i väggen, bredvid ett kinesiskt massageställe, där ligger Kopitiam, kopi = kaffe, tian = shop på malaysiska.  Här serverar Kyo Pang sina hemlandstoner, smårätter som chile-späckade sesamnudlar, lagade enligt hennes krögar-pappas recept och sötsaker ur mammas kokbok.  Samt, vitt kaffe, gjort på bönor som rostas i mjölk och olivolja, blandat med kondenserad mjölk, mjölkpulver och socker.  Det låter kanske sötsliskigt, det är mest bara perfekt.  Billigt är det också.  Titta förbi när du är på vandringsfärd i Lower East Side, det finns en liten bänk i fönstret där du kan käka en lättsam lunch bredvid ett buddhistiskt altare.
51 B Canal Street

Wedged into a tiny space, next to a Chinese massage parlor, that’s where you’ll find Kopitiam, kopi = coffee, tian = shop in Malay.  Here Kyo Pang serves fragrant helpings of her childhood’s flavors, small dishes like chile-flecked sesame noodles, prepared according to her chef-father’s recipes and sweets from mom’s cookbook. As well as white coffee made with beans that are roasted in milk and olive oil, mixed with condensed milk, powdered milk and sugar.  It might sound cloying, it’s mostly just perfect.  And it’s cheap.  Drop by when you’re meandering through the Lower East Side, there’s a little bech in the window where you can have a light lunch next to a Buddhist shrine.
51 B Canal Street

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Coffee, Eat, Fika, Lunch, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *