New York

Chelsea Market

 

IMG_0356

Det har bara varit mode och mer mode för min del den senaste veckan då NY Fashion Week tog över staden och jag jäktade från den ena visningen till den andra för Swedish Fashion Councils räkning.  Jag hade precis varit på gala designern Carmen Marc Valvos show och kände att det var dags för en fika så jag styrde kosan till Chelsea Market, på Manhattans västra kant.  IMG_0358Matmarknader är det nya svarta i NY, de har dykt upp överallt och fortsätter att öppna (Eataly Downtown vid nya World Trade Center och Great Northern Food i Grand Central Station bl.a.) men Chelsea Market är originalet som funnits i den gamla Nabisco kakfabriken så länge jag kan minnas.  Byggnaden som spänner ett helt kvarter mellan 9e och 10e avenyn samt 15e och 16e gatan hyser konstnärsateljéer och tevebolag på de övre våningarna, medan bottenplanet är en enda gigantisk buffé. Här finns allt du behöver för att laga middag; ypperliga fisk- och kötthandlare, bagerier, delikatessbutiker, kryddbodar, en shop för köksprylar, ytterligare en för matiga presentartiklar samt en drös kantiner med allt från vegansk och vietnamesisk mat till israeliskt och italienskt.  Det är ett skoj ställe att vandra igenom, ett praktiskt stopp på vägen upp till Highline där du kan handla med dig matsäck att äta i parken.

IMG_0361

 

It’s been all fashion, all the time this past week as NY Fashion Week rolled through town and I ran from one show to another for the Swedish Fashion Council. I had just been to gala-designer Carmen Marc Valvo’s show and needed a cup of joe so I stopped by Chelsea Marketon Manhattan’s western edge.  Food courts are the new black in NY, they’re turning up everywhere and continue to open (Eataly Downtown by the new World Trade Center and Great Northern Food Hall at Grand Central Station, among others) but Chelsea Market, located in the old Nabisco cookie factory, is the original, it’s been there as long as I can remember.  IMG_0359The building takes up a whole city block between 9th and 10th avenue and 15th and 16th Street, and houses artist studios and tv companies on the upper floors while the street level is one big buffet.  Here you’ll find everything you need to cook dinner; a fantastic fish monger, ditto butcher, bakeries, delicatessens, spice shops, a kitchen gadget outlet, a foodie gift shop and a slew of canteens with everything from vegan and Vietnamese to Israeli and Italian fare.  It’s a fun place to meander through, a practical stop on the way up to the Highline where you can pick up a picnic to eat in the park.

IMG_0355

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Coffee, Eat, Fika, Food, Lunch, Mat, Middag, New York, Restaurant, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *