New York

Guggenheim Museum tricks

cattelan-toilet-1024x732

Nu har du ännu en anledning att besöka Guggenheim museet: Prankster konstnären Maurizio Cattelans guld-toa som invigs idag, på en WC på femte våningen.  En vink till Marcel Duchamps pissoar Readymade som utforskar diverse teman – orättvisa, köpa-köpa-kulturen och konstvärldens relation till pengar, i stark kontrast mot det väldigt egalitära faktum att vi alla måste pinka då och då, oberoende av vad vi äger och har på banken.  1% konst till de 99% som inte flyger privat, typ.  Älskar denna galna konstnär som riggade alla sina skulpturer från Guggenheims tak då han hade en retrospektiv utställning, museiväggarna var tomma, konsten hängde i klasar i rotundan.

Now you have yet another reason to visit the Guggenheim Museum:  The prankster artist Maurizio Catalan’s gold toilet, inaugurated today, in a bathroom on the fifth floor.  It’s a wink to Marcel Duchamp’s urinal Readymade that explores various themes of inequality, consumer culture, and the art world’s relation to money, juxtaposed against the very egalitarian fact that we all must pee once in while, regardless of what we own or have at the bank.  1% art for the 99% who don’t fly private, sort of.  I love this crazy artist who rigged all his sculptures from the Guggenheim’s ceiling when he had a retrospective show, the museum walls were empty, the art hung in clusters in the rotunda.

Photo: Maurizio Cattelan America (2016). Photo by Kris Mckay/The Peggy Guggenheim Collection via Facebook

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i art, konst, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *