New York

Take me!!

Felix Gonzalez-Torres, “Untitled” (USA Today), 1990, candies individually wrapped in red, silver, and blue cellophane, endless supply; overall dimensions vary with installation.  Installation view of Felix Gonzalez-Torres: Specific Objects without Specific Form, Cur. Elena Filipovic, MMK Museum Für Moderne Kunst, Frankfurt, Germany, January 28 - March 14, 2011.

Felix Gonzalez-Torres, “Untitled” (USA Today), 1990, candies individually wrapped in red, silver, and blue cellophane, endless supply

TA MIG, JAG ÄR DIN!
Norpa konsten, uppmanar Jewish Museum.  Förra veckan öppnade Take Me (I’m Yours)!  Äntligen en utställning där vi får vidröra konsten, interagera med den, till och med behålla den. 42 internationella konstnärer har skapat platsspecifika verk som väntar på nya hem. Take Me (I’m Yours) uppmuntrar engagemang och delade upplevelser, den okonventionella showen utforskar gemenskap och museikollektionernas betydelse genom att ge bort konsten istället för att helt själviskt hålla fast vid den. Nu kan även du äga en Gilbert & George, en Yoko Ono eller en Felix Gonzalez-Torres.

Carsten Höller Pill Clock (blue and white pills), 2015  Gelatin capsules, placebo, mechanical drop mechanism, control unit, wooden box, water dispenser Drop mechanism 30 x 30 x 30 cm  Container 77 x 77 x 85 cm

Carsten Höller
Pill Clock (blue and white pills), 2015

TAKE ME, I’M YOURS!
Go on, take the art, that’s what the Jewish Museum is suggesting you do at the exhibit with the same name that opened last week.  Finally a show where we can touch the art, interact with it, even keep it.  42 internationally acclaimed artists have created site specific works that are waiting for new homes.  Take Me (I’m Yours) encourages engagement and shared experiences, the unconventional show explores togetherness and the importance of museum collections by giving away the art instead of selfishly holding on to it.  Now you too can own a Gilbert & George, a Yoko Ono or a Felix Gonzalez-Torres.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i art, konst, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *