New York

Skate park

 

FullSizeRender

I Williamsburg, vid East River, jämte brofästet, med  utsikt över Manhattans skräpigare sida, där gror en liten rar kolonilott som odlas av lokala kockar, de tomtar ner dit och plockar auberginer, tomater, kryddor och grönkål etc som hamnar på nejdens krogtallrikar.  Småputtrigt, city-bonnigt-hippt och charmigt.  Inget värst revolutionerande men…trädgården ligger bredvid skejtparken Brooklyn Bike Park, där Domino sockerfabriken en gång i tiden låg, delar av dess skelett är fortfarande synligt nästgårds där det ska renoveras till lyxboende.  Så för alla er som letar efter ett ställe att skejta och träna BMX cykel-tricks, ta er hit!  Det är garanterat roligare än skejtrampen under Manhattanbrons fäste på Lower East Side.  Och du kan palla grönsaker på vägen därifrån.  Om du tycker sånt är kul.

IMG_0480

 

In Williamsburg, at the edge of the the East River, next to the bridge abutment, with a view of Manhattan’s grittier side, there’s a quaint little garden, tended by local chefs who come down here to pick eggplants, tomatoes, herbs and kale etc that end up on the neighborhood’s restaurant plates.  Cute, urban farm-hip and charming.  Nothing very revolutionary but…the garden creeps up to the skate park Brooklyn Bike Park, next to what used to be the Domino sugar factory, parts of which are still there, a skeleton waiting to be renovated into luxury apartments.  So for all of you looking for a place to skate or practice your bike moves, now you know where to go.  It’s bound to be more fun than the skateboard ramp under the Manhattan Bridge on the Lower East Side.  And you can pilfer veggies on your way out of there.  If that sort of thing amuses you.

IMG_0483

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Biking, Brooklyn, Cykel, New York, Skateboarding, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *