New York

Island life

IMG_0891

Tonvis med förlåt!  Det har varit tyst här i en vecka nu medan jag var på Dominica och härjade.  Den karibiska ön som ligger mellan Guadeloupe och Martinique är ett frodigt vilt landskap, med nio vulkaner, ståtliga vattenfall, höga berg, djupa dalar, ändlösa bäckar, heta vattenkällor, bananplantage, stränder med svart sand, regnskogar samt en av världens enda två kokande sjöar, ja, en ångande sjö, mjölkvit av svavel, den sjuder av vulkanisk aktivitet och luktar vagt av ruttna ägg.  Visst går det att slöa bort en dag på stranden men till Dominica åker man för att vandra, sporta, rida, dyka, fågelskåda och bygga muskler.IMG_0813
Det tar cirka sju timmar att vandra fram och åter till den kokande sjön, 2 mil upp och nerför ett berg, bortom den nakna, s.k. förödelsens dal, vidare över en flod, uppför ytterligare en brant kulle.  Värt både mjölksyra och träningsvärk, det är en fascinerande syn, ett overkligt landskap av närmast utomjordisk natur med milsvid utsikt.FullSizeRender 3
Pirates of the Caribbean filmades delvis på Dominica, på öns norra sida finns ett par undersköna stränder, Batibou Beach kvalar in som en av världens vackraste.  Den ligger i en bukt, med klarblått vatten, finkornig sand och vykortsfagra palmer.  Det är lätt att fatta varför de valde att plåta här.
Väl tillbaka i New York har jag packat upp min resväska, de leriga vandringskängorna står i hallen och längtar också tillbaka till det vildvuxna paradiset.
Åk dit du med!

IMG_0814

Huge amounts of apologies.  It’s been quiet here for a week while I was adventuring in Dominica.  The Caribbean island located between Guadeloupe and Martinique is a lush, wild landscape, with nine volcanoes, majestic waterfalls, tall mountains, deep valleys, countless rivers, hot springs, banana plantations, black sand beaches, rain forest and one of the world’s only two boiling lakes, yes, a steaming lake, sulphur-milky white, it simmers with volcanic activity and smells vaguely of rotten eggs.  Of course you can loaf away a day at the beach but really, you travel to Dominica to hike, horseback ride, dive, birdwatch and build muscles.FullSizeRender 6
It takes about seven hours to walk back and forth to the boiling lake, 2 metric miles upp and down a mountain, past the naked, so called Valley of Desolation, across a river, up another steep hill.  Worth both the lactic acid and the soreness, it’s a fascinating sight, a surreal, almost sci-fi landscape with a never-ending view.FullSizeRender 2
Parts of Pirates of the Caribbean were shot in Dominica, there are a few spectacular beaches on the island’s northern side, Batibou is definitely one of the world’s most gorgeous.  It’s nestled in a bay, with achingly blue water, fine sand and postcard-worthy palm trees.  It’s easy to understand why they chose to film here.
Back in New York, I’ve unpacked my suitcase, my muddy hiking boots are standing attention in the hallway, they’re already missing that wild paradise.
Go there!

IMG_0773

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Bortom NY, Okategoriserade, Resor, Tidningen RES, Travel den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *