New York

Secret Bay

IMG_0857

Definitivt ett av de läckraste hotell jag någonsin bott på, Secret Bay var så fabulöst att jag nästan grät när jag åkte därifrån.  Det ligger undangömt på Dominicas västra kust, åtta stycken privata bungalows med spektakulär utsikt över hav, horisont och Guadeloupe, på en klar dag.  IMG_0877
Inget lämnats åt slumpen – det här låter som en smörig säljtext à la beg bilhandlare, men faktum är att hotellet är en renodlad triumf –  varje detalj är genomtänkt, inredningen är smakfullt enkel, garderoberna doftar cederträ, det fristående badkaret vetter mot oceanen utanför, liksom den privata infinity poolen gör.  Det finns en beanbag-hammock som är perfekt för en eftermiddags-lur, köket är ekiperat med vinkyl och espressobryggare, där kan man själv laga mat eller låta personalen göra det om man tycker det är roligare att plaska på den privata stranden.  Personalen!  Så vänlig och charmig att vi med ens kramades och blev hej-och-du, inte på ett klistrigt eller konstlat sätt, utan helt naturligt, för att varje anställd är omtänksam, hjälpsam och har lätt till skratt.  Shemima såg efter mig som om jag var hennes eget barn, Lenita, Ayeola och Marvin såg till att jag hade ett fullt program.
Yogaintruktören Trudy väckte min kropp kl. 7 på morgonen med en tänkvärd timmes stilla motion, därefter fick jag låna strandskor och vattentät bag för kameran då Patrickson hämtade mig i aktersnurran för en flodtur utmed Indian River.  Lunch serverades på min terrass (bästa maten jag åt på ön kom från Chef Eric här), eftermiddagen viktes åt fågelskådning, Dominicas regnskogen är späckad med papegojor.  Då jag återvände i solnedgången väntade massage vid poolen.  Det är lätt att vänja sig vid den här livsstilen.
FullSizeRender 4Definitely one of the most fantastic hotels I’ve ever visited, Secret Bay was so fabulous that I almost cried when I had to leave.  It’s hidden away on Dominica’s west coast, eight bungalows with spectacular views of the sea, the horizon and Guadeloupe, on a clear day.FullSizeRender 5
Nothing is done haphazardly – this sounds like a cheesy sales pitch à la used car salesman, but truth be told, this hotel is a purebred triumph – every detail is thought through, the décor is tastefully simple, the closets are lined with cedar, the freestanding bathtub faces the ocean, just  like the private infinity pool does.  There’s a beanbag-hammock that’s perfect for an afternoon nap, the kitchen is equipped with a wine fridge and an espresso maker, you can cook yourself or have the staff do it for you, should you prefer to paddle about at the private beach.  The staff!  So kind and charming that we immediately hugged and became buddies, not in a contrived way, but totally instinctively, because each and every employee is thoughtful, helpful and likes to have a good laugh.  Shemima looked after me like I was her own kid, Lenita, Ayeola and Marvin made sure I had things to do.  Trudy, the yoga instructor woke my body at 7 am with an hour of thought provoking, quiet motion, after which I was given beach shoes and a waterproof bag for my camera when Patrickson picked me up in his boat and took me for a spin on the Indian River.  Lunch was served on my terrace (The best food I ate on the island came from Chef Eric here), the afternoon was spent birdwatching, Dominica’s rain forest is packed with parrots.  When I returned in the sunset I was treated to a massage by the pool.  I could so get used to this lifestyle.

IMG_0889

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i beyond NY, Bortom NY, Resor, Tidningen RES, Travel den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *