New York

Arty life

Banksy on Lower East Side copy

Igår fick jag ytterligare en sån där allmän förfrågan från en kompis: var ska jag gå och kolla på konst?  Jo det kan jag berätta, för honom och för dig som också kanske undrar.  Klart att du ska gå en lov i Chelsea och besöka de stora s.k. ”blue chip” gallerierna; Matthew Marks, Gagosian, Paula Cooper, Tanya Bonakdar, David Zwirner, Anton Kern, Barbara Gladstone, för att bara nämna några.  GladstonePlocka upp en ”Gallery Guide” på ett av gallerierna och loda sedan runt bland konststorheterna.  Om du behöver en vätskekontroll serverar Intelligentsia på High Line Hotel en finfin espresso och Cookshop en prima lunch.  Varva ner i High Line parken en stund och kolla på utsikten, ta med en extra tröja och ett paraply, det är regnigt och kallt idag!performance - dancing
Om du sedan tycker att du vill beta av några gallerier på Lower East Side också ska du styra kosan till Lehmann Maupin, Salon 94, Luhring Augustine, Sargent’s Daughters och Woodward Gallery samt New Museum där finurliga Pipilotti Rist ställer ut videoinstallationer m.m. fr.o.m. idag.  Är det bulldags bör du stanna till på Babycakes som serverar utsökta vegan-bakelser (ja, vegan-sött som inte smakar sågspån) eller på Meow Parlor där du också kan gosa med katter.  Vill du hellre ha något mer stärkande är Attaboy på 134 Eldridge Street ett av stans bästa vattenhål.  Drinkarna är förvisso inte billiga, men de är vassa.  Råkar du vara i krokarna på en lördag eller söndag gör du gott i att käka dim sum på Mission Chinese Food där utbudet är härligt rock n’ roll oortodoxt.  NEW MUSEUM EXTERIOR_by Dean Kaufman

Yesterday I got another one of those general requests from a friend: Where should I go look at art?  Well, I’ll tell him, just like I’m telling you who might be wondering the same thing.  Of course you should take a stroll through Chelsea to visit the so called ”blue chip” galleries; Matthew MarksGagosianPaula CooperTanya BonakdarDavid ZwirnerAnton KernBarbara Gladstone, to name but a few.  car view 1Pick up a Gallery Guide in one of the galleries and meander about the art superstars.  If you need a pick-me-up, stop by Intelligentsia at High Line Hotel, they make a mean espresso and Bookshop serves a fine lunch.  Take a break on the High Line, sit down, look at the view, but bring an extra sweater and an umbrella, it’s rainy and cold today!Martini på LES
If you then feel like you’d like to check out a few Lower East Side galleries, head to  Lehmann MaupinSalon 94Luhring AugustineSargent’s Daughters and Woodward Gallery as well as the New Museum where quirky Pipilotti Rist opened a big show today.  If it’s time for sweets, stop by  Babycakes where you’ll find a great assortment of excellent vegan baked goods (Yes, vegan cakes and cookies that don’t taste like saw dust) or go to Meow Parlor where you can snuggle with cats too.  If you’d rather have something a bit more fortifying, Attaboy at 134 Eldridge Street is one of the city’s best catering holes.  The cocktails aren’t cheap but they’re well-crafted.  If you happen to be in the neighborhood on a Saturday or Sunday, you’d do well to have dim sum at Mission Chinese Food where the array of dumplings is wonderfully rock n’ roll-unorthodox.

Munch4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i art, Brunch, Cocktails, Coffee, Dim sum, Eat, Fika, konst, Lunch, New York, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *