New York

När 11 åringen får bestämma

I heart NY

Den här veckan leker jag faster på heltid då min 11 åriga brorson skickades hit ensam för att fira höstlov.  Vi rivstartade med shopping igår.  Enligt brorsonen har jag dålig smak, jag gillar färger, jag gillar det som sticker ut, han gillar sneakers, hoodies och bomberjackor, alltsammans i monokromt mörkblått.  Här hittade 11 åringen från Lidingö sina bästa kap:
Paragon Sports, en institution för sportkläder, lite norr om Union Square, de säljer allt från skidor och löpskor till yogabrallor och attiraljer för klättring.  Ny ullig mössa: check.  New Balance sneakers: check.
Därifrån korsade vi över till GAP på Femte Avenyn, mellan 17e och 18e gatan där JR raskt fann en snygg och prisvärd dunväst.  Vi sneddade över bondens marknad och fortsatte nerför Broadway mot SoHo.  Där radar skobutikerna upp sig, perfekt för kids som gillar kicks, vare sig det är gympadojor eller Timberlands.
Vi vandrade förbi en ny fancy Starbucks på hörnet av 9e gatan, Starbucks Reserve är chockerande chict inredd med blont trä och snygga möbler.  Det var ändå dags för lite socker; tigerkaka och sodavatten för JR, en förfånansvärt bra liten latte för faster.
Vidare till KITH där jag fick lite cred-poäng; massor med super-special sneakers, streetwear och accessoarer, samt en lustig flingbar där man kan köpa konstiga flingor och mjölk.  Och en hel vägg med blyertspennor som sticker ur små borrade hål.  Ballt tyckte JR dude.
Adidas på Houston Street hade en del kul prylar och Applebutiken i SoHo bjöd på lite iPhone 7 action.  Därpå var det dags för lunch.  Vi delade en pizza i baren på mys-trånga Rubirosa i Nolita.  Väl godkänd, enligt Big guy.  Vi fnissade åt gubben bredvid oss som också käkade en pizza, fast han åt bara det smetiga ovanpå och lämnade en prydlig trave med paj-trekanter efter sig.  Konstig New Yorkare.
Vi avslutade vår tur i SoHo med att skaffa ytterligare ett par sneakers, för säkerhets skull.
Därefter hem till köket, JR tyckte det vore kul att baka chocolate chip cookies.  Sagt och gjort.  Lite för knapriga, enligt utsago. Men de verkar gå ner ändå.
Halloween paraden lämnade vi åt dem som orkade armbågas kring West Village.  JR var jetlaggad.  Vi tog en middag nästgårds på Diner istället.  Williamsburgkrogen som mer eller mindre uppfann hipster-dining serverar en finfin burgare och perfekta pommes i en liten hörnlokal som liknar en tågkupé eller en kabyss med en långsmal bar, välvt tak och trånga bord.
Lite film hemma i soffan på det, glass och gos.  Bra dag tydligen.
Fortsättning följer, idag tacklar vi Midtown och kanske Metropolitan museet…
Sorry guys, no English this time.  No time for that as I’m playing auntie full-time this week.  Stay tuned for the redux version of what’s going on in the city with JR Dude who’s visiting alone from Stockholm.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i New York, New York med barn, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *