New York

Höstlov del 3 av 3

 

IMG_034711 åringen har åkt hem, jag vinkade av honom på flygplatsen, han försvann in i en plåtfågel och lämnade ett hemskt tomrum.  ”Jag vill göra det här snart igen” var den enda han sa på vägen till Newark, antar att det är bra betyg.  Det är svårt att veta vad han tycker, tänker och gillar, han är en tystlåten pojke med bestämda åsikter.  IMG_0334Hans bästa tips till er som tar med barn till NYC: gå på Ripley’s Believe It or Not vid Times Square, ett kuriosakabinett av bisarra grejer och interaktiva installationer; krympta huvuden, båtmodeller gjorda av miljontalständstickor, bilder på siamesiska tvillingar, kinesiska skor för bundna fötter, optiska illusioner och gåtor samt ett laserrum där vi tävlade om att snabbast ta oss från ena sidan till den andra utan att nudda laserstrålarna.  Här är det lätt att spendera ett par timmar, och bästa av allt, ”museet” spiller inte ut i en souvenirbutik, förvånansvärt för ett så kommersialiserat ställe.FullSizeRender 2IMG_0362
I fredags besökte vi Cirque du Soleil ute på Randall’s Island, det är ingen vanlig cirkus, utan mer av ett spektakel med akrobater som utför allsköns tyngdlags-utmanande tricks, tvåtimmar ögongodis utan handling men väl med fascinerande scenografi och skickliga aktörer.  Enligt utsago var detta också en av veckans vinnare.IMG_0363
Lunch på Roberta’s i Bushwick fick fyra av em möjliga stjärnor, inte tillräckligt med pepperoni på pizzan, hette det.  Och märklig miljö.  ”Men är det inte kul att det är lite ruffigt och oborstat?”, frågade jag.  Meh, var svaret.  Tji fick jag som trodde det skulle vara en hit att käka pizza bland hipsters och en radiostation i en container.  Då var det roligare att äta på klassikern Balthazar i SoHo där JR ansåg att stämningen och atmosfären var prima.  Se där…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i New York med barn, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *