New York

Union Square

union-square

Union Square är ett av Manhattans nav, lite som Sergels Torg i Stockholm, utan plattan.  Det finns massa anledningar att traska genom torget:
DSW, eller Designer Shoe Warehouse, en enorm skolåda för billiga pjuck – det finns inget äkt-New Yorkare hatar mer än att betala fullt pris för saker och på DSW kan du finna allt från gympaskor och stövlar till sandaler och röda-mattan-klackar för en bråkdel av vad de kostar på vanliga affärer.  Visst, det är inte glammigt eller sexigt, men vem bryr sig när de där Nike kicksen kostar hälften av vad det gör i flådbutiken?
Bondens marknad, varje måndag, onsdag, fredag och lördag.  Stans största marknad för färska, eko-odlade/bakade/syltade grejer.  Helskoj och hemskt inspirerande, men bara om man går dit på morgonen, innan det blir galet armbågstrångt.
Paragon Sports, en legendarisk sportbutik i tre våningar.  Sneakers och fotbollsattiraljer på källarplanet, surfprylar och yogabrallor på gatuplanet, skid-, hurt- och klätterkläder m.m. på andra våningen.  En sann klassiker.abc-carpet-and-home-interior
ABC Carpet and Home, ett himmelrike för inredningsfreaks.  Ett minivaruhus man kan tapa bort sig i och därefter spendera alltför mycket pengar på.  Allt är vackert, habegärligt, exotiskt, smakfullt och dyrt.  Men att titta kostar ju inget.
Laut är restaurangen du kommer vilja käka lunch på.  Om du inte blir fast  på ABC Carpet och äter på någon av deras ypperliga restauranger.  Men jag föredra Laut, det är mer avslappnat och dessutom billigare.  De serverar raffinerad malaysisk-singaporeansk-thai mat med en Michelin Bib Gourmand-stjärna.  Kryddstarkt om man vill, kokosmjölkslent om man föredrar…

IMG_3115

Union Square is one of Manhattan’s largest hubs.  You invariably end up there.  For several reasons.
DSW, or Designer Shoe Warehouse, an enormous shoebox for cheap footwear – there’s nothing real New Yorkers hate more than paying retail prices for things and at DSW you can find everything from sneakers and bots to sandals and red carpet-heels at a fraction of what the cost elsewhere.  Sure, it’s not chic or sexy but who cares when those Nike kicks cost half of what they do in the fancy store?
The farmers market, every Monday, Wednesday, Friday and Saturday.  The city’s largest market for fresh, eco-cultivated/baked/pickled/jammed things.  Great fun and very inspiring, but only if you get there in the early morning before it becomes crazy crowded.Unknown
Paragon Sports, a legendary sports shop in three floors.  Sneakers and soccer paraphernalia in the basement, surf stuff and yoga pants on the street level, ski-, outdoor- and climbing gear etc on the second floor.  A true classic.
ABC Carpet and Home, a veritable heaven for interior decorating freaks.  A mini-department store where you can lose yourself and spend way too much money.  Everything is gorgeous, delectable, exotic, tasteful and expensive.  But it doesn’t cost a bean to look.
Laut is the restaurant you’re going to want to hit up for lunch.  Unless you get stuck at at ABC Carpet and end up at one of the fine eateries there.  But I prefer Laut, it’s more laid back and cheaper too.  They serve refined Malaysian-Singaporean-Thai food with a Michelin Big Gourmand star.  Fiery if you want, coconut milk silky if you prefer…

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i Lunch, New York, Shopping, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *