New York

Shopping tips för köpsugna

IMG_0807

För min egen del är det totalt köpstopp ett tag framöver, det har det varit enda sedan jag flyttade.  Jag får spel på prylar, vill inte ha fler dammsamlare, känner liksom att de tagit stryptag på mig.  Men för din egen del kanske det ser annorlunda ut, du kanske behöver en ”gå-bort present” eller en så kanske du förtjänar en egen present?
IMG_0800
Canal Street är en katastrof, jag har aldrig gillat att sicksacka utmed den gatan, för mycket tingeltangel, för många fejk-väskhandlare och lurendrejare, för cluster-fuckat med turister.  Jag råkade vara i nejden precis innan jul, big mistake!  Tror visst att det regnade också, för att göra saken än värre.  Det var då jag kom ihåg att jag läst något om en ny boutique, en sorts marknad med handplockade godbitarIMG_0814 och hantverksmässigt tillverkade saker.  Canal Street Market!  Stället är som en flytväst på ett sjunkande skepp i ett hav av billiga Gucci-kopior och plastiga
guldklockor.  Det är en ren, luftig lokal, till bredden fylld med snygga grejer.  Ett perfekt ställe att handla gåvor på.  Doftljus, smycken, hudprodukter, klämmiga kläder, curatade tidskrifter, handgjorda väskor, kläder, accessoarer och inredningsdetaljer.  Mycket är närproducerat, allt är chict eller åtminstone hippt.  Och originellt.  Strunta i att köpa den där billiga Vuitton bagen på gatan, köp något rejält hä istället, det håller längre och är dessutom lagligt.
IMG_0809IMG_0816

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i New York, Shopping, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *